çatı kaplama sorunu

ozguer

Üye
çatıda malzeme kaplaması yaptıgımda sonuç istediğim gibi olmuyor.. kaplama nın yönü çatı yüzeyleri ile uyuşmuyor. metarial editore baktığımda uvw maping vs.. gibi kaplama ya müdahale edebileceğim bir seçenek göremedim.. bu sorunu nasıl aşabilirim?
NOT: çatı yı çatı yüzeyi çiz komutuyla oluşturdum.yani üç tane çatı yüzeyi var. diger yöntemle istediğim çatıyı elde etmem mümkün görünmüyordu.
saygılarımla.
 

Ekli dosyalar

  • ide_goruntu.jpg
    ide_goruntu.jpg
    237.7 KB · Görüntüleme: 5,101
İstediğiniz tip çatıyı otomatik çatı komutunu kullanarak oluşturabilirsiniz. Bu, çatı detayları tanımlarken de işinizi kolaylaştıracaktır.
-Dikdörtgen çatı çizin
-Çatı yüzeyi edit komutu ile üst taraftaki kenarın açısını 90 derece yapın ve 3 boyutta göster seçeneğini kapatın.
-Ortadaki ve köşedeki boşluğu oluşturmak için çatı boşluğu komutunu kullanın. Burada dikkat edilecek nokta, boşlukların çatıyı tamamen temizlemesi için çatıdan biraz dışarıya taşması gerekliliği. Ancak program size boşluk için çatı dışına tıklama izni vermez. Bunu aşmak için çatı boşluğunu çatının içine çizdikten sonra çekiştirebilirsiniz. Ekteki örnek projeyi ve ekran görüntüsünü inceleyin.


Çatı yüzeyinde texture kaplama yönü, eğim (saçak) kenarına paraleldir. Eğer sizin projenizde buna uymayan bir durum varsa projenizi gönderin, inceleyelim. (genel uv mapping olanakları ideCAD Render programında vardır.)
 

Ekli dosyalar

  • cati.png
    cati.png
    852.3 KB · Görüntüleme: 5,098
  • cati.ide6
    75.3 KB · Görüntüleme: 578
CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. DEDİĞİNİZ GİBİ YAPTIM .
SİZE DOSYAYI YOLLUYORUM..
SAYGILARIMLA.
 

Ekli dosyalar

  • cati.cde
    1.9 MB · Görüntüleme: 559
sayın admin size çatı dosyasını gönderdim. kaplama yönünün hatalı olma sebebini merak ediyorum??
saygılarımla.
 
Özgür Bey, çatı yüzeyi objesi, doku kaplama olayını ilk çizilen kenara dik olacak şekilde yapıyor (muş). Sizin projede ilk olarak mahya kenarından başlamak üzere çizmişsiniz, poligonunuzu saçak kenarından başlamak üzere çizerseniz ileride sorun olmayacaktır. Biz el alışkanlığı ile fazla düşünmeden direkt saçak kenarından başlıyoruz çizmeye, o yüzden denemelerimizde sorun yaşamadık. :)
 
admin cevabınız için teşekkür derim :D.. malum programı ilk kez kullanıyorum. onun için beni mazur görünüz...
saygılarımla özgür karaagac
 
Geri
Üst