V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

çelik bir sanayi yapısı ile ilgili

MustafaAkın20

Etkin Üye
@Levent Özpak bey merhaba, portaldan en son çizdiğim çelik bir sanayi yapısı ile ilgili V10-V11 kıyaslaması yaptım (
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
). Yorumlarsanız sevinirim. Tabi çelik kısmı ile ilgilenen başka bir arkadaş varsa kusura bakmayın :) Ama çelikteki farklılıklara yorum pek getiremedim. Detaylı bir şekilde açıkladım hepsini.

Betonarmede normal bir çerçeveli sistemdeki sıkıntı ise, kirişlerde orta bölge üst kısımda V11 de hesaplanan donatıdan dolayı (V10 daki genel projelere baktığımda burada hesaplanan donatı genelde 0) kirişin kapasitesi artıyor ve dolayısıyla bahsedilen kolon-kiriş birleşim hatası ortaya çıkıyor. Ama şu varki yaptığım bir projede, hesaplanan değer örneğin 0,53 cm², gereken 3,22 cm² mevcut 2,26 cm² olmasına rağmen bu kirişte hata veriyor. Kirişin diğer hesaplanan donatılarında çok ciddi fark yok. Bu konulan donatıyı hesap ediyorum ama yönetmelikteki en büyük mesnet donatısının 1/4 üde değil (0,53 cm² den daha büyük bir değer ama her ikisinide karşılayan 2,26 cm² lik bir donatı mevcut). Hesap edilip konulan donatı tam olarak nedir?

Geri