çelik kolonlara aktarılan yük ile ilgili

ozayaynaci

Yeni Üye
merhaba iyi çalışmalar.
Belediyeye verdiğim ekteki çelik projede. Eksik olarak
* Aşık hesabında alınan yükler yetersiz (kar yükü, hareketli yük, sabit yük, rüzgar yükü vb....)
projede manisa / salihlide yapılacaktır. Bu istene yükleri programdan nereden revize etmem lazım ve hesaplarda hangi sayfalarda göreceğim.
* Kolonlara aktarılması gereken makas yükleri görülemedi.
Sistemi oluşturdum ve otomatik makaslar kolonlara aktarılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun kolonlara aktarılan yükü hem programda hem hesaplarda nereden göreceğim.
Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar
 

Ekli dosyalar

  • depo.cde
    1.9 MB · Görüntüleme: 27
Kaplama sabit, hareketli ve kar yüklerini kaplama özelliklerinden kontrol edip düzenleyiniz. Kar yükünüz TS EN 'ye uygun mu kontrol ediniz. Rüzgar yükü içinde açık yapılar için seçimi yapmıssınız, bu seçim sadece yapı iskeleleri içindir. Bu yapı için kullanılamaz. Ya TS 498 ile hesap yapın ya da TS EN ile elle veya excelle hesaplayıp kaplama özellikleri üzerinden ekleme yapınız.

Kolon ve kirişler birbirine yük aktarır ve tüm iç kuvvetler ona göre ortaya çıkar. Aktarılan kuvvet diye bir rapor yoktur. Seçmeli rapor aldığınızda çelik kolon, kiriş ve aşık raporlarından yük bilgisi sayfasından üzerine tanımlı yükleri görebilir ve Birleşik etkiler altına tasarım ve kesme tasarım sayfalarında kombinasyon, tasarım yapılan nokta ve elverişsiz iç kuvvet basılır.

* Çelik kolonlar betonarme elemanların içinde kalmıs, betonarme kotlarını düzenleyiniz.
1.png
 
Geri
Üst