çelik platform

merhabalar 11mx40 m mesafelerinde bir platform yapıyorum hareketli yük ortalama 1.5 ton/m2 olacak yükselik 3m fakat sürekli göreli kat öteleme hatası alıyorum datayı yükledim bi yardımcı olurmusunuz
 

Ekli dosyalar

  • ÇELİK PLATFORM.cde
    2.5 MB · Görüntüleme: 12
Platformda diyafram oluşturmayan aşık ve kaplama girişi yerine tali kiriş ve beton döşeme girişi yapmanız gerekir. 1.5 ton/m^2 oldukça ciddi bir yük bunu 2-4 mm lik sac taşımayacaktır.

Projenizde tali kiriş ve döşeme girişi yapıldı. Yükleri kontrol ediniz. Sahada her türlü metal sac kullanacaksanız sadece döşeme özelliklerine giriniz. En sağda metal seçeneği mevcut onu tercih ediniz.

Bir diğer sorun moment aktaran çerçeve seçimi var ancak ana kirişler mafsallı bağlanmış. O birleşimler silindi. Aynı durum kolon ayaklarınızda da mevcut. Kolon ayağı olarak hesabı yapılan kolon ayağı birleşimini giriniz. Örnek olması için bir adet giriş yapıldı onun ile devam ediniz. Ana kirişleriniz içinde bir adet örnek birleşim girildi.

Projede döşeme yüklerini kontrol ediniz. Kesit yetersizliği olan elemanlara müdahaleniz gerekecektir. Kutu kesitlerde et kalınlığı önemlidir. Örneğin kolonlara 4 mm seçmişsiniz, üstte ciddi yükünüz varken uygun sonuç vermeyecektir.
 

Ekli dosyalar

  • celik döşeme.cde
    2.8 MB · Görüntüleme: 25
Geri
Üst