V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

çift donatı hatası

mehmetyks

Yeni Üye
Merhabalar,
Projemde düzlem içi gerilmeleri dikkate al seçeneğini işaretlersem çok fazla sayıda çift donatı hatası vermektedir. işareti kaldırdığımda ise hata vermiyor. Yarı rijit diyafram tasarımda " döşeme tasarımında düzlem içi kuvvetleri dikkate al" butonunu seçmediğimde yarı rijit çözüm yapmış oluyormu anlamadım.

Proje hakkında tavsiye ve yardımlarınızı rica ederim.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Çift donatı hatası aldığınız döşemelerde modelleme hatası var. Geometri kontrolünde "hatalı döşeme kotu" olarak bilgi veriliyor.
Bu döşemeler kat kotundaki kirişlere bağlı gibi modellenmiş.
Döşemeyi silin ve döşeme kenarı ile sınır belirleyin. Döşemeyi tekrar tanımlayınız.
1740645101436.png

Kirişe yakın bir şekilde döşeme kenarı çizebilirsiniz.
1740645247976.png

Yasin bey merhaba,

Ara sahanlık döşemelerinde aynı fikirdeyiz ama düzlem içi gerilmeleri dikkate al seçeneğini işaretlersem çok fazla sayıda çift donatı hatası vermektedir. projeyi o şekilde tekrar ekledim.

Tavsiye ve yardımlarınızı rica ederim.
syg

Ekli dosyalar

düzlem içi gerilmeleri dikkate al seçeneğini işaretlersem çok fazla sayıda çift donatı hatası vermektedir.
Bu kontrol ile ilgili forum sayfasını inceleyiniz.

Modal analiz altında tanımlanmış tüm durumları siliniz. Tekrar Analiz yaptığınızda otomatik olarak gerekli durumlar oluşturulacaktır.
1740650106303.png

TBDY 2018 'e göre döşeme gerilme kontrolleri yapmak istiyorsanız, bu kontroller a2-a3 düzensizliği varsa gereklidir. Yardım sayfasında anlatılan şekilde döşeme gerilme kontrolleri yapılabilir.

A2 ve A3 : A2 döşeme süreksizlikleri ve A3 planda çıkıntılar bulunması durumu kullanıcı denetiminizdedir. ideCAD bu düzensizlikleri belirlemek için otomatik işlem yapmaz. Projenizde A2-A3 düzensizlikleri bulunuyorsa ilgili sütuna işaret koyunuz. Yoksa işareti kaldırınız.

Yapınız dilatasyonlu iki bloktan oluşuyor. Bu blokları temel dahil ayırarak ayrı projelerde çözmeniz daha uygun olur.

Çift donatı hatası alınan döşemelerde üstte+altta düz donatı opsiyonunu seçilmesi uygun olur.

1740656592077.png
Döşemelerde sadece Ø8 donatısı seçilmiş üst çaplar seçilebilir.

Geri