V11'i Online Satın Alın

çift donatı sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan iabit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

iabit

Yeni Üye
Merhaba. Projede kapı ve pencere boşluklarını girdiğimde çift donatı sorunu verdi. Hesap aksını değiştirdiğimde bu sorun giderildi fakat statik açıdan uygun olur mu tam emin olamadım. Görüşünüzü merak ediyorum. Saygılar..

Ekli dosyalar

iabit":crn3l1t6' Alıntı:
Merhaba. Projede kapı ve pencere boşluklarını girdiğimde çift donatı sorunu verdi. Hesap aksını değiştirdiğimde bu sorun giderildi fakat statik açıdan uygun olur mu tam emin olamadım. Görüşünüzü merak ediyorum. Saygılar..

Merhaba,

Döşemelerin çift donatıda çalışmasının kapı/pencere boşluklarının var olması ile ilgisi yoktur. Ayrıca hesap aksının değişmesi ile sorun giderilmiş değildir...

G=0.65 ve Q=5 t/m2 altında, 20 cm kalınlıktaki döşemeler, hesaplanan momentler dolayısıyla çift donatıda(betonarme hesapta kesit, çift donatıya geçmektedir) çalışmaktadır ve program kirişlerin aksine döşemelerin çift donatıda çalışmasına izin vermemektedir ve sizi bu nedenle uyarmaktadır.

Merhaba,
Peki benim bu yükü vermem gerekiyor. Bu durumda ne yapmam lazım. Bilgilendirirseniz sevinirim..

iabit":3qwbd3pa' Alıntı:
Merhaba,
Peki benim bu yükü vermem gerekiyor. Bu durumda ne yapmam lazım. Bilgilendirirseniz sevinirim..

modeliniz konusunda fikrim yok ancak verilen mesajı aşmanın yolu döşeme kalınlığını arttırmaktır. Döşeme kalınlığı 25 cm'de olunca çift donatıda çalışmamaktadır.

Geri