V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

çizimler hakkında...

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan efsane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

efsane

Etkin Üye
başlığı geniş seçtim.çizimler hakkında her sorunu burada dile getirebilelim diye.
benim ricam çizimlerde mesela kalıp planında üst üste gelen yazılar.donatı yazısı-d.uzunluk yazısı poz numarası ve donatı parça uzunluk yazıları özellikle küçük açıklıklı döşemelerde üst üste geliyor.projeyi girip analiz etmekten uzun sürüyor,pafta düzenlemek.mesela donatı yazısı ile donatı uzunluk yazısı tek parça olsa hatta poz numarasıda aynı olsa veya alt alta olsa...sanki biraz daha karmaşalık kalkar gibi...tşklr
 
efsane":4ohe5do6' Alıntı:
benim ricam çizimlerde mesela kalıp planında üst üste gelen yazılar.donatı yazısı-d.uzunluk yazısı poz numarası ve donatı parça uzunluk yazıları özellikle küçük açıklıklı döşemelerde üst üste geliyor.projeyi girip analiz etmekten uzun sürüyor,pafta düzenlemek

Merhaba,

Biliyorsunuz, program kalıp planını olabildiğince düzenliyor. Hatta bunu için çizim optimizasyonunu geliştirdik. Ancak döşeme sistemi her zaman aynı açıklıklarda ve aynı açıyla oluşamıyor maalesef... Poz numaraları, donatı uzunlukları, parça donatı uzunlukları, hepsini birden açtığımızda, ne kadar bilgi yazdırırsak, o kadar karışma olasılığını arttırmış oluyoruz.

efsane":4ohe5do6' Alıntı:
mesela donatı yazısı ile donatı uzunluk yazısı tek parça olsa hatta poz numarasıda aynı olsa veya alt alta olsa...sanki biraz daha karmaşalık kalkar gibi.

Küçük açıklıklı döşemelerin olduğu kalıp planı düzenleyip, örnek bir proje olarak mesaja ekler misiniz?

İki kalıp planı olsun... Biri programın optimizasyondan sonra hazırladığı çizim, diğeri ise sizin düzenlediğiniz çizim olsun... (Birlikte gösterilmesini istediğiniz yazıları bahsettiğiniz konuma getirin ve işaretleyin)

İyi çalışmalar...
 
Merhaba;

Bir öneride ben yapmak istedim;

Planda açılı devam eden panel elemanlarının perde detayları oluşturulduğunda plan kesitleride açılı olarak çizilmektedir.
Bunun yerine aynen açılı devam eden kirişlerin açılımlarında olduğu gibi perdelerinde detay çizimlerinde plan kesitleri düz olarak çizilse pafta dizaynı açısından çok güzel olur düşüncesindeyim.


Saygılarımla.
 

Ekli dosyalar

  • perde açılımı.jpg
    perde açılımı.jpg
    163 KB · Görüntüleme: 2,439
Geri
Üst