örneğin zemin katta DZ15 döşemesinde raporda sağ üst ve sol üst ilaveleri Q10/20 olarak görünüyor ama kalıp planını çizimi aldığımda göremiyorum diğer döşemelerde var bunun gıbıHangi katta hangi döşeme olduğunu belirtir misiniz?
YASİN BEY ÖNCELİKLE EMEKLERİNİZ İÇİN COK TEŞEKKÜR EDERİM ÇOK ÇOK SAĞOLUN FAKAT SORUNUMU ÇÖZEMEDİM SİZE MESAJ ATMAYA ÇALIŞDIYSAMDA BUNDADA BAŞARILI OLAMADIM )D5 ve D16 konsol döşemelerinin firkete donatısı D15 döşemesinin ilaveleridir.
D5 ve D16 konsol döşemelerinin donatı kilitleri açar ve analiz yaparsanız aşağıdaki şekilde uyumlu olacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 43254
D5 ve D16 konsol döşemelerinin donatılarını Ø12/20 olarak değiştirmişsiniz. Eğer donatıları değiştirmek isterseniz
D5 Döşeme donatısı D8, D12 ve D15 döşemesinin yatay aksının sağ ilavesi ile aynı olacak şekilde,
D16 Döşeme donatısı D13, D10, D14 ve D15 döşemelerinin düşey aksının sol ilavesi ile aynı olacak şekilde düzenlenmelidir.
Ekli dosyayı görüntüle 43255
ÖZÜR DİLEYEREK VE AFFINIZA SIĞINARAK ZEMİN KAT DZ11 VE DZ 12 DÖŞEMELERİNDEKİ İLAVELER KONUSUNDADA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ ZİRA KONSOL DÖŞEMELERDEKİ KISMI ANLADIM FİRKETE DONATILARI İLAVE DONATILARI OLARAK GÖRÜLECEK FAKAT ÜSTTE DEDİĞİM GİBİ DZ11 VE DZ 12 İLAVELERİ VE DZ14 VE DZ 15 DÖŞEMELERİNDEKİ İLAVALER KONUSUNDA YARDIMCI OLURSANIZ MİNNETTAR OLURUMEn üstte Meric54 kullanıcımıza yazdığım cevap ile sizin sorunuz aynı. Oradaki örneği de inceleyebilirsiniz.
Donatıların çalışma mesafesine bakarsanız aşağıdaki örnekte konsol firkete donatısı 4 döşemeyi de kapsıyor.
Her bir döşemede tek tek çizilmediği için eksik olduğunu düşünmüş olabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 43258
ŞİMDİ DEDİĞİNİZ ESASLARDA BİR DAHA KONTROLUMU GERÇEKLEŞTİRDİMDE SANIRIM HİÇ BİR İLAVE DONATI EKSİĞİ YOK SADECE KONSOLLARDAKİLER DEDİĞİNİZ GİBİ TOPLU ATILDIGINDAN EKSİK GİBİ DÜŞÜNDÜK ASLINDA BÜTÜN İLAVELER VAR KONSOLLARA ATILAN FİRKETE DONATILARINI İLAVE OLARAK GÖRMEK GEREKİYOR BUNU BİLMİYORDUM KONSOLA KOMŞU OLMUYAN DÖŞEMELERDE BİR EKSİĞİMİZ GÖZÜKMÜYOR DIMI YASİN BEY YANLIŞ YAPMIYAYIM KORKUSU BU KADAR SORU SORMAMA SEBEBİYET VERİYOR KUSURA BAKMAYINÖZÜR DİLEYEREK VE AFFINIZA SIĞINARAK ZEMİN KAT DZ11 VE DZ 12 DÖŞEMELERİNDEKİ İLAVELER KONUSUNDADA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ ZİRA KONSOL DÖŞEMELERDEKİ KISMI ANLADIM FİRKETE DONATILARI İLAVE DONATILARI OLARAK GÖRÜLECEK FAKAT ÜSTTE DEDİĞİM GİBİ DZ11 VE DZ 12 İLAVELERİ VE DZ14 VE DZ 15 DÖŞEMELERİNDEKİ İLAVALER KONUSUNDA YARDIMCI OLURSANIZ MİNNETTAR OLURUM