çizimlerin istemsizce silinmesi

tolgatilav

Yeni Üye
mimari 10.94 versiyonunda kesit görünüş pencerelerinde çizim yaparken, silmek istediğimiz çizgiye zoom yapıp iyice yaklaşıp tıklayıp seçim yaptığımızda, seçim yaptığımız çizgi ile hiçbir bağı olmayan diğer çizgilerde kendiliğinden seçiliyor( genelde aks balonları ve kat isim ve kotlarını belirten yazılar ile daha önce blok yapılmış tüm çizimler). Delete tuşuna bastığımızda diğer çizgilerinde seçili olduğunun farkında olmadığımız için onları da silmiş bulunuyoruz. olayı bikaç saat sonra fark edince tekrardan aynı çizimleri yapmak zorunda kalıyoruz.
sorun olan konu uzun zamandır devam ediyordu. arada bir böyle olunca anlam veremiyor, sorunun nerden kaynaklandığını fark edemiyorduk. sonunda yukarıdaki hikayeden kaynaklı olduğunu fark ettik. bu konu hakkında sizlerden yardım talep ediyorum.
 
Merhabalar,
Belirttiğiniz durum bizde gerçekleşmediği için uzaktan erişimle bilgisayarınıza bağlanarak bakmak gerekmektedir.
Aşağıdaki linkten teamviewer programını kurup, ofisimizi arayınız. Uzaktan erişimle sorunu daha detaylı inceleyelim.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
sorunu biraz daha araştırınca olayın Mimari 7 versiyonunda da aynısı olduğunu fark ettik. bürodaki 3 ayrı pc den ve değişik proje dosyalarında mimari 7 yada 10 dosyalarında fark etmeksizin aynı hatanın gerçekleştiğini fark ettik.
hata şu; 2D çizim pencerelerine (kesit-görünüş v.s.) herhangi bir çizgi grubuna SONUNA kadar ZOOM yapıp toplu seçim yaptığımızda, (AKS BALONLARI + KAT,KOT İSİMLENDİRMELERİ + BLOK OLAN TÜM ÇİZİMLER + MERDİVENLER + BAZI KÜTÜPHANE ELEMANLARININ ) da seçim yaptığını fark ettik. söylediğim bu hata muhtemelen tüm kullanıcılarda da oluyordur. çünkü bizim tüm pc lerde bu hata gerçekleşiyor.
 
Tarif ettiğiniz şey tam net değil ama anladığım kadarıyla denedim, bende bir problem olmadı.
 
Geri
Üst