V11'i Online Satın Alın

üst rijit bodrum katı numarası ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kth10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sn kth10

EK: RIJIT KAT NUMARASI'nı
İnceleyiniz.

Kolay gelsin.
Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

• RIJIT KAT NUMARASI.png
    RIJIT KAT NUMARASI.png
    249.8 KB · Görüntüleme: 6,354
ünver hocam y yönünde rijit kabul etmek doğru mu sizce sürekli değil perdeler ? her iki yönde -3 alınması gerekmez mi ?

Ünver bey

X:-3 Y:-2

demişsinizde ,tam tersi olması gerekmiyormuydu acaba ?
Aslında benim yorumumda her iki yöndede -3 alınmasından yana perdelerin bir birini karşılamasından ziyade aynı doğrultudaki perdeli kısmın perdesiz kısma göre oranına göre belirlemek gerekmiyormu ?

X yatay Y dikey yön değilmi ?

Bu benim önerim:

Bina katları fazla olmadığı ve paralel perdeleri yeterli gördüğüm için her iki yönde farklı alınmasını önerdim.
Kat sayısı fazla olsaydı idi veya emniyette kalmak için kabul olarak -3 kullanabilirsiniz.
Bu mühendislik kabulü.
Matematiksel bir formülü yok.
Olsa idi ideCAD programı bu seçimi bize bırakmazdı.

Kolay gelsin.
Ünver ÖZCAN

Ünver hocam sizin engin tecrübelerinizden faydalanmak adına neden yeterli gördüğünüzü paylaşırsanız bizimde bilgi dağarcığımız gelişir diye düşünüyorum.Benim kısıtlı bilgime göre ; Bir katı herhangi bir yönde rijit kabul etmemiz için o katın belirtilen yönde bütün dış etkileri ( yatay yükleri) absorbe edecek yapı elemanları bulunması gerekir.Rijit olan katın deprem hesabında Ra(T) = 1.5 alınarak hesaplama yapılıcaktır.Perdenin tabanındaki momentin sıfıra yaklaşması katın rijit seçilmesi için bi gerekçe olabilir.Bu da süreklilikle sağlanabilir diye düşünyorum.Bunlar benim görüşüm elbette sizin görüşleriniz daha doğru ve tekniktir.Beni de aydınlatırsanız memnun olurum.Teşekkür ederim .

Ömer Faruk ÇAKIL

Geri