V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

İde 6'da Mimari entegrasyon sorunları

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan siromar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

siromar

Tanınmış Üye
Bugün ide5mimaride duvarları yerleştirilmiş bir projeyi ide6'da duvar yuklerini ide mimari'den al deyip cozdurdum,
Normalde idestatik 5 de kapı ve pencere boşluklaını düşüp buldugu duvar yukunu (0.402tf/m duvar yükü, 1.3tf/m3 birim duvar agırlıgıda) ide6 da 0.65tf/m aldıgını gördüm yani benim anladıgım uzerindeki duvarı otomatik 19cm youtong olarak çözdü ve herhangi bir kapı pencere boşluğu düşme durumu olmadı.
Benim sormak istedigim ide6'da ne zaman tam mimari entegrasyon saglanacak? idemimari6'yla beraber mi gelecek?
ayrıca idemimari'de mahal olarak atılan kısım, ide 6 tarafından döşeme olarak görüldü ve dogal olarak sehim ve döşeme yüksekliği kurtarmıyor uyarısı aldım :)
iyi çalışmalar dilerim
 
Bahsettiğiniz durumu inceledim, idecad 5 ile 6'daki düzensiz yüklerdeki raporlamadaki farktan bu şekilde bir sonuç çıkıyor.

5 versiyonunda düzensiz yüklerde ortalama yük değeri basılırken 6 versiyonunda maksimum yük değeri basılıyor, o yüzden 5'te 0.402 şeklinde görünürken 6'da raporda biraz fazla görünmesi normaldir. (Hesapta dikkate alınıyor, G yüklemesinden ilgili kirişin aldığı kesme kuvvetinden kontrol edebilirsiniz).

6.0050 ile yakında gelecek olan yükleri inceleme arabiriminden bu sisteminizdeki tip düzensiz yüklerin şekillerini de inceleyebileceksiniz, raporlamada da mimariden gelen duvar yüklerine özel bir gösterim ekleyebiliriz. (Şu an pencere boşlukları ile mimari'den gelen otomatik duvar yükleri; döşeme yükleri ile aynı şekilde raporlanıyor.)

Mahaldeki problemi birkaç gün içinde çıkacak olan 6.0012 güncellemesinde mimari'nin 6 versiyonu ile beraber düzelteceğiz.
İyi çalışmalar.
 
Geri
Üst