V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

İde statik 7.04 Analiz Sorunu

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mfy1980
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mfy1980

Yeni Üye
Merhaba,

2 katlı bir binanın aşağıdaki linkte bulunan projesini geometrik kontrol hatası verdiği halde ( Sürekli temellerde Yükseklik Serbest açıklığın 1/10 undan az olamaz ) uyarısı vermesine karşın analiz yaptırdım ve sonuç aldım. daha sonra geometrik kontrolde belirtilen tüm hataları giderdim ve tekrar analiz yaptım. bu seferde "sistem çözülemiyor" uyarısı verdi. bunun üzerine 6.0012 versiyonunda kayıt yapıp bu yaptığım kaydı 7.04 de açtım. Analiz yaptı. ancak tüm radye ve sürekli temellerim için zemin emniyet gerilmesi kurtarmıyor hatası verdi. konu ile alakalı projeyi incelemenizi rica ederim.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
İN_BUİLDİNG31-12-2011_betonarme_çizimler.zip
 
mfy1980":3r2s6ddo' Alıntı:
2 katlı bir binanın aşağıdaki linkte bulunan projesini geometrik kontrol hatası verdiği halde ( Sürekli temellerde Yükseklik Serbest açıklığın 1/10 undan az olamaz ) uyarısı vermesine karşın analiz yaptırdım ve sonuç aldım. daha sonra geometrik kontrolde belirtilen tüm hataları giderdim ve tekrar analiz yaptım. bu seferde "sistem çözülemiyor" uyarısı verdi.

Girdiğiniz temel sistemi(kirişli radye) üst yapı - temel etkileşimli çözüm için uygun değil.. . (Problem boyut düzenlemesiyle alakalı değil)

Çoğu perdenin altında sürekli temel yok... Paneller plağa basıyor. Kirişli radye için bu şekilde yapılan ver girişi program kurallarına aykırıdır...

Kirişsiz radye sistem düşünebilirsiniz...

mfy1980":3r2s6ddo' Alıntı:
nun üzerine 6.0012 versiyonunda kayıt yapıp bu yaptığım kaydı 7.04 de açtım. Analiz yaptı. ancak tüm radye ve sürekli temellerim için zemin emniyet gerilmesi kurtarmıyor hatası verdi. konu ile alakalı projeyi incelemenizi rica ederim.
Üst yapı etikileşimli seçeneği ile alakalı olabilir. 7.014'de de üst yapı etkileşimsiz çözünce sistem çözülemiyor hatası ile karşılaşmazsınız...

Sonuç:
Üst yapı temel etkileşim çözüm yapacaksanız kirişsiz radye düşünün.
Kirişli radye yapacaksanız Üst yapı temel etkileşimli çözmemeniz gerekir ve sürekli temel veri girişinde de tüm panel ve kolonlarınıza sürekli temel tanımlamalısınız. (Parça panellerin altına tanımlacağınız sürekli temelleri de panel uçlarını yakalacak şekilde parçalı girmelisiniz)
 
Ayrıca projenizde 2. katta alt katlara devam etmeyen paneller tanımlanmış.Sanıyorum parapet duvarlarını tanımlamak için kullandınız. Bu hatalı bir veri girişi. Parapet duvarların yükünü ilgili elemanlara yük olrak girmeniz doğru olur.
 
Geri
Üst