V11'i Online Satın Alın

İdecad 10.92 autocad export hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AUGURD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AUGURD

Üye
Merhaba, 10.20de sorunsuz olarak kullanabiliyorum programı fakat 10.59 ve 10.92 güncellemesi yapınca taramalar çizgiler renkler programda aynı olmasına rağmen export ettiğim autocad dosyasında herşey mavi gözüküyor oyüzden güncelleme yapamıyorum acil yardımınızı bekliyorum ekte farkı gösterdim

Ekran görüntüsü 2022-01-11 104750.pngEkran görüntüsü 2022-01-11 104920.png

Dosya burda fakat güncellerken hiçbir kalen kalınığı veya rengini değiştirmedim güncellemeden kaynaklanan sorun

Ekli dosyalar

Gönderdiğiniz projede DWG çıktı renkleri ile kıyaslayabilmek için arka plan rengi siyah yapıldı

Projenizin idecad kalıp planı görünümü ve renkleri aşağıdaki gibi

1641975865503.png

DWG Export yapıldığında aşağıdaki renkler ile çizim yapılmış.

1641975925977.png

En büyük fark kesitlerde gözüküyor. Kesit tarama renklerine bakıldığında gri tonlarda. arka plan rengi ise beyaz.
Arka plan rengi baskın olduğu için planda beyaz gibi gözüküyor.

1641977450001.png

Eğer DWG export diyalogunda "Arka plan tarama renklerini aktar" opsiyonu seçerek export yaparsanız. Tarama renklerinde görünüm idecad'deki görünüme daha yakın olacaktır. Bu şekilde çıktı aldığınızda taramalar yoğun çıkabilir

1641977623207.png
1641975952259.png

DWG Renklerinde farklılık olma durumu ile ilgili açıklama linkte yapılmıştır.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Malesef hala aynı bu sorun benim ayarlarımdan olan bir sorun değil yada renklerle alakalı değil 10.20 de sorunsuz export edebiliyorum aynı ayarlar ve aynı koşullarda.
10.59 veya 10.92 de bu şekilde sorun oluyor ve bunu düzeltemedikçe ben kullanamam bu sürümleri mümkün değil acil yardımcı olunmasını istiyorum

İlk sorunuzda renk problemi olduğunu yazmıştınız ona istinaden cevap verildi. dwg export yapıldığında oluşturulan CTB kalem ve renk ayarları ile ilgili yapılan güncellemeler sonrasında renklerde eski versiyonlara göre farklılık olabilir.
Dwg export yapıldığında renkler autocad ile birebir seçilme olanağı yok. idecad in renk kartelasında tanımlı renkler, Autocad renk kartelasındaki en yakın / benzer renklerle bir algoritma kullanılarak eşleştiriliyor.
Son sorunuzda ise renkler ile alakalı bir durum değil yazmışsınız. Sorunuzun ne olduğunu açık bir şekilde yazarsanız sorununuzu çözemeye çalışırız.

Ayrıca CTB ve renkler ile ilgili güncelleme yapılalı yaklaşık 10 ay oldu. Bu süre zarfında kullanımı engelleyen bir hata bize bildirilmedi.
DWG export yapıldığında kalem kalınlıkları doğru şekilde çıktı alınabilmektedir.

Çıktı alma öncesinde autocad ortamında yaptığınız düzenlemeler var ise bunları da açıklayınız.

Sorunum gayet açık ilk attığım iki fotoğrafa bakarsanız aynı koşullarda idecad ayarları ve aynı koşullarda autocad kullanmama rağmen tek değişken idecad sürüm farkı biri 10.20 birisi 10.92.
10.92 sürümüne güncelleyince autocade export yaptığımda tüm renkler mavi oluyor hiçbir ayarı değiştirmeme rağmen.

Birkaç önerim olacak.
1-10.20 Birebir aynı renklerle export etmek istiyorsanız. Projenizi güncel versiyonda tamamladıktan sonra eski versiyon olarak kayıt edin ve 10.20 veriyonunda export yapın.

2-ideCAD içinde tüm çizgi ve tarama renkleri değiştirilebilir. DWG export yaptığınızda mavi olarak çizilen objelerin renklerini ideCad'de renklerini değiştirerek export etmeyi deneyin.
Uygun renkleri bulduğunuzda boş projeyi şablon olarak kayıt edebilirsiniz.

3-Tüm düzenlemeler ideCAD içinde yapılabilir. dwg export yapmanıza gerek yok. Çıktı almak için idecad içinden "çizdir" komutu ile çıktı alın.

Geri