V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

İdecad de Güçlendirme Aşamaları Nasıl

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mimsta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mimsta

Etkin Üye
Merhaba ;
idecadde güçlendirme projesi için hangi adımlar takip etmek lazım.
mümkünse bir proje örneği eklermisiniz.
 
Merhaba,
Ekteki dökümanda Güçlendirme projelerinde programda izlenebilecek yol hakkında genel bilgi verilmektedir.

İyi çalışmalar
 
bence idenin güçlendirme kısmına bir ön tablo eklenebilir. o da karotların sisteme girilmesi ile ilgili. karot ortalama ve standart sapma değerlerinin hesabı ile ilgili... seçilen bilgi düzeyine göre fck ve Ej nin değerinin elde edilmesi ile ilgili... ben bunları şu an excelde yapıyorum. o da rapor bütünlüğünü bozuyor. idenin içine entegre bir bilgi giriş ekranı olsa, bu karot değerlerini direkt aktarabilsek. daha toplu olur kanaatindeyim. ;)
 
binaların güçlendirilmesi aşamasında çeşitli performans düzeyleri tanımlı. idede bunları birleştirmek ve raporlamak mümkün olabilir mi? mesela, okul olarak kullanılan bir binada istenen minimum performans düzeyleri 50 yıl %10 için HK, 50 YIL %2 İÇİN CG...
benim düşüncem şöyle; performans analizinden önce sadece yapı analizini takrarlayan bir dönüş olsa. yani doğrusal analiz butonuna tıklayınca karşımıza bir ön menü gelse, burada daha önce bahsettiğim karot vs. bilgi girişleri, yapı için istenen performans düzeyleri, yapının kullanım amacı(açık olarak yazılarak), projelerinin varlığı(betonarme, mimari, onay yılı tarihi, ili, ilçesi...) tek defada girilse. buna göre yapının bilgi düzeyi belirlense sonra analiz ardışık olarak CG, HK İÇİN YAPILIP RAPORLANABİLSE nasıl olur?
 
Geri
Üst