V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

İDECAD KOLON DONATISINI ÇOK FAZLA VERİYOR

kolon tasarım eğilme momentleriniz yüksek olduğu için bu sorunla karşılaşıyorsunuz. önerim taşıyıcı sistemi tekrardan moment taşıma kapasitesi yüksek kesitlere sahip elemanlardan oluşturmanız.
 
kolon tasarım eğilme momentleriniz yüksek olduğu için bu sorunla karşılaşıyorsunuz. önerim taşıyıcı sistemi tekrardan moment taşıma kapasitesi yüksek kesitlere sahip elemanlardan oluşturmanız.
sistemime perdeleri eklediğim için böyle hata almaya başladım köprülü sisteme geçildiği zaman bina kolonlarında donatı fazlalaşıyor perdeleri kaldırdığımda normal oluyor perde kısmı için bir öneriniz var mı. Yapı denetimli bir proje perdeleri onlar eklettirmişti
 
İDECAD KOLON DONATSINI ÇOK FAZLA VERİYOR ELLE DÜZELTEMİYORUM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ PROJEYI EKLEYEBILIRIM
Kesitleri arttırmak çözüm olabilir. Donatı çapınızı arttırdığınız zaman 18lik başka bir yerde kullanılmıyor. S17 kolonuna hem konsol döşeme hem de merdiven bağlanıyor. Bu kolonu betonarme perdeye çevirmek belki sorunu çözebilir. S18 kolonun da boyutu arttırılabilir.
 
Son düzenleme:
merhabalar projenize baktım,kısaca şöyle özetleyeyim;
1-bütün kirişlerinize duvar tanımlamışsınız,mimarinize göre duvar gelen kirişlere sadece duvar yükü verin bu durum yapınızı hafifletir kolon donatılarınız normale döner.
2-asansör dairesini ayrı kat olarak tanımlamışsınız.öyle yapmayın kot vererek düzenleyin.
3-perde ucundaki kolonu silin.
4-sadece x yönünde bağlı kolonunuz var onu kaldırın.
 

Ekli dosyalar

  • 1.png
    1.png
    69 KB · Görüntüleme: 27
Sayın @HaKoN Bey yazdıklarını okuduktan sonra aklıma bir durum geldi. Kendisine buradan teşekkür ederim. Geniş kirişleriniz var. Geniş kirişlerinizde duvar yoksa kaplama yükü girin ve kat yüksekliğini kiriş genişliği yapın. Ayrıca böyle durumda kirişin üzerinde odalardaki hareketli yükü direkt tanımlayın. Program kiriş üzerine hareketli yükü kiriş genişliği ile otomatik çarpıyor. Eğer bu kirişler üzerine duvarlar varsa duvar yüküne ilave (kiriş genişliği - duvar genişliği)*kaplama yükü/hesap alınan duvar yüksekliği kadar yük giriniz. Benzer şekilde hareketli yükü de (kiriş genişliği - duvar genişliği)*hareketli yük değeri girerseniz daha sağlıklı yükleme olur.

Ayrıca benden size tavsiye mimari projeyi statik projeyi yükler uygunluk açısından komple kontrol edin. Çünkü yüklemeler çok önemlidir.
 
Geri
Üst