egemenerdil
Yeni Üye
20 metrede bir 4 cm dilatasyon boşluğu birakarak toplam 60 metre uzunluğunda bir bina tasarlıyorum. Sıcaklık yükleri altında kullanmış olduğum dilatasyon boşluğu yeterli mi bunu kontrol etmek istiyorum. Deformasyon sekmesinde sıcaklık yükünün bulunduğu kombinasyonda dilatasyon olan bölgelerde x yönündeki kaç mm deformasyon olduğunu okuyarak ilerliyorum.Çalışma şeklim doğrumu bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz. Birde üst yapı etkileşimli ve etkileşimsiz olarak sıcakık yükü buluna kombinasyonlarda deformasyonlar farklı geliyor hatta deformasyonun arttığı bölgelerde değişiklik oluşuyor. Üst yapı etkileşimli çözümle sıcaklık yükü altındaki deformasyonun nasıl bir bağlantısı var bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Özellikle idecad in sıcaklık yükü hesap sürecini detaylı bir şekilde aktarma imkanı olan varsa yardımcı olursanız çok iyi olur. Sıcaklık yüklemesini yaparken hep bir kuşkuyla yaklaşıyorum. Tam olarak nelere göre analiz yaptığını anlamam lazım doğru yorumlayabiilmek için. İlginiz ve yardımınız için teşekkür ederim