V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

İdecad Statik de script yazma

Merhabalar;
İleriki zamanlarda idecad a kullanıcı tarafından alt module yada script tarzında bizlerin kullanabileceği bir modul ekleme düşünceniz varmı ?

Bunu şunun için söylüyorum.

Ben optimizasyon konusu ile ilgileniyorum. Idenin altında kendi modülümü yazabilsen , idecad a optimazson yapma yeteneği kazandırmış olurum. Ayni şekilde konu ile ilgilenen diğer arkadaşlar da kendi modüllerini yazdık sonra giderek büyüyen bir havuz oluşmuş olur. İlerleyen zamanlarda da bu mödüller ide tarafından benimsendiği takdirde de idecad programına eklenir.
Bazı programlarda bu özellik var . Örneğin Autocad altında Vbasic, Lisp, dillerini kullanabilme seçenekleri var . Bunlar ile kullanıcılar autocad altında kendi programlarını geliştirebiliyorlar. Ayrıca bazı eski programlarda da qbasic yada vbasic ile program içinde kod yazma bölümleri var.

Bu konu aslında bana göre önemli böylece idecad programına bir esneklik kazandırılmış olur. Ide cad akademik çalışmalarda daha çok yer sahibi olur.

Herkese iyi çalışmalar
 
ideCAD'in zaten şu anda program dışından erişilebilir bir plugin API'si var. Visual C++ ile ideCAD verilerine erişebilirsiniz ve üzerinde işlem yapabilirsiniz. Ancak bu API, diğer yazılım geliştiriciler tarafından kullanılması amacıyla dokumante edilmiş değil. (Örnek olarak Import/export özellikleri bu API üzerinden çalışıyor).
Eğer bu konuda talep olursa bahsettiğiniz şekilde genelleştirilmiş olarak dokümante edilip kullanıma açılabilir, ancak siz şimdiye kadar bu tip bir istekte bulunan ilk kişisiniz... :)
 
olabilir niye olmasın ekstra uygulamalar yaparız. Yanlız benim bir korkum var program fazla esnek olur ve otokonntrol kaybolur diyorum.biz isteklerimizi yazalım ve yetkili arkadaşlar çözsün. bir öneri vereyim mesala ASMOLEN DÖŞEME kat kalıp aplikasyonlarda konsol kısmının uç kısmında nervür veya kaset ucu döşeme kenarına (10.cm) belirli bir mesafe kısa olsun. bu hem kalıp dış konturunu güzel gösterir hemde olması gereken budur. İstekler gelsin sizler değerlendiirin derim. herkese iyi çalışmalar.
 
12 senedir C++ ile ile programlama yapan bir insaat muhendisi olarak yukardaki teklif cok hosuma gitti. Bahsettiginiz API lerle ilgilenebiliriz gercekten.
 
Bu konuyu forum üzerinden yürütmek pek sağlıklı olmaz. Uygun olduğunuz bir zaman İstanbul ofisimize gelirseniz ideCAD üzerinde programlama olanakları, yapmayı düşündüğünüz şeyler, bunlara göre API üzerinde yapılması gereken değişiklikler/eklemeler vs'yi detaylı görüşebiliriz.
 
Geri
Üst