V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

İdecad tek katta beton sınıfı değiştirmek

azraes

Yeni Üye
Projede son katın beton sınıfını düşürüp, analiz yapmak istiyorum. Ama tamamını değiştirebiliyorum sadece nereden yapabilirim?

Yeni Beton sınıfını malzeme olarak ekleyin.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1751008669427.png

Her elemanın statik/betonarme sekmelerinden kullanılacak malzemeleri tanımlayın.
1751008736504.png
1751008656838.png

Betonarme tasarım , Veri - Eleman malzemeleri seçeneği ile tanımlı malzemeler kontrol edilebilir.

1751008614792.png

Malzeme ekleyip, kattaki , kolon kiriş ve döşemeleri ayrı ayrı olacak şekilde toplu seçip değiştirmeye çalıştığımda analizde değiştirmediğini gördüm. Sebebi ne olabilir? Seçimleri tek kiriş , tek kolon üzerinden mi yapılmalı?

Hayır, Malzeme değiştireceğiniz tüm elemanları perspektif ekranda seçin.
Ctrl+E ile obje ayarlarına girin, malzeme tanımını düzenleyin. Bu işlemi kolon, perde, döşeme kiriş gibi tüm obje tiplerinde ayrı ayrı yapmanız gerekir.
Yukarıda anlattığım şekilde malzemeleri kontrol edin. Analiz yapın.
Obje ayarlarına girdiğinizde zaten malzeme tanımı yapılmış halde geliyor ise "Tamam" 'a basarak çıktığınızda hiç bir değişiklik yapılmaz.
Obje ayarlarına girdiğinizde malzemeyi değiştirip "Tamam" 'a basarak diyalogdan çıkarsanız, seçili tüm objelerde materyel değişikliği yapılmış olur.

Hayır, Malzeme değiştireceğiniz tüm elemanları perspektif ekranda seçin.
Ctrl+E ile obje ayarlarına girin, malzeme tanımını düzenleyin. Bu işlemi kolon, perde, döşeme kiriş gibi tüm obje tiplerinde ayrı ayrı yapmanız gerekir.
Yukarıda anlattığım şekilde malzemeleri kontrol edin. Analiz yapın.
Obje ayarlarına girdiğinizde zaten malzeme tanımı yapılmış halde geliyor ise "Tamam" 'a basarak çıktığınızda hiç bir değişiklik yapılmaz.
Obje ayarlarına girdiğinizde malzemeyi değiştirip "Tamam" 'a basarak diyalogdan çıkarsanız, seçili tüm objelerde materyel değişikliği yapılmış olur.
Tamam çok teşekkür ederim

Geri