V11.13 kullanıma sunulmuştur.

İki güçlü kolon arası kısa kiriş

colakoglum

Yeni Üye
PROJELERİMDE SIKLIKLA KARŞILAŞTIĞIM İKİ PERDE VEYA KOLON ARASINDA OLUŞTURULAN KİRİŞLERDE KARŞILAŞILAN KESME PROBLEMİ.. YÖNETMELİK ÇATLAMIŞ KESİT İLE ÇÖZÜMÜ KABUL EDİYOR AMA İDECAD DE BU ÇÖZÜME ULAŞAMADIM. :( :( SIKLIKLA KARŞILAŞTIĞIM VE ÇÖZÜMÜ TUTARSIZ SONUÇLAR VEREN BU HATA DA NASIL BİR UYGULAMAYA GİDEBİLİRİM. KOLONLAR ARASI MESAFEYİ ARTTIRMAK DIŞINDA.....

Re: İKİ GÜÇLÜ KOLON ARASI KISA KİRİŞ

Merhaba,

Kiriş ayarlarına girdiğinizde Çatlamış Kesit/Korozyon sekmesinde varsayılan olarak perde düzlemine dik bağlanan kirişlerde bu koşul otomatik olarak uygulanıyor. Ama analizlerde dikkate alınıp alınmamasında bir sorun var mı bilmiyorum.

colakoglum":2hytmt34' Alıntı:
PROJELERİMDE SIKLIKLA KARŞILAŞTIĞIM İKİ PERDE VEYA KOLON ARASINDA OLUŞTURULAN KİRİŞLERDE KARŞILAŞILAN KESME PROBLEMİ.. YÖNETMELİK ÇATLAMIŞ KESİT İLE ÇÖZÜMÜ KABUL EDİYOR AMA İDECAD DE BU ÇÖZÜME ULAŞAMADIM. :( :( SIKLIKLA KARŞILAŞTIĞIM VE ÇÖZÜMÜ TUTARSIZ SONUÇLAR VEREN BU HATA DA NASIL BİR UYGULAMAYA GİDEBİLİRİM. KOLONLAR ARASI MESAFEYİ ARTTIRMAK DIŞINDA.....

MaFiAMaX":2hytmt34' Alıntı:
Ama analizlerde dikkate alınıp alınmamasında bir sorun var mı bilmiyorum.

Kiriş ayarlarında seçenek işaretli ise; panellerin veya boyu/eni>=7'den büyük olan kolonların arasında tanımlanmış kirişlerin atalet momentleri %50 azaltılarak, kiriş çatlamış olarak kabul edilir. Kiriş raporunda da ilgili kiriş için "çatlamış kiriş ataleti" notu yazılır.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    45 KB · Görüntüleme: 4,833
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    50.1 KB · Görüntüleme: 4,830
İki güçlü kolon arasındaki kısa kirişlerde kesme kuvvetinin yüksek olması nedeniyle kısa kirişlerin tasarımında, önce kiriş boyutu azaltılacak, buna karşılık etriye donatı çapları arttırılarak, etriye aralıkları azaltılacaktır.Örneğin: 25/36 Etr: fi 12/10

Geri