V11'i Online Satın Alın

İki perdenin birleşiminde perde uç bölgesi tanımlamak

Merhabalar,

Bir projede 6m lik zemin kat mevcut, ve yapıda 30cm kalınlığında perdeler var. Yapı yaklaşık 50m yüksekliğinde ve çekirdek perdeleri bu yüksekliğe ulaşıyor. Modelin geometrik kontrolünü yaptığımda, doğal olarak zemin kat perdelerinde başlık bölgesi kalınlığının yetersiz olduğun hatasını alıyorum.

Benim sorum, iki perdenin birleşim noktasında perde uç bölgesi düzenlenmesini nasıl modelleyebilirim.

Teşekkür ederim
Kutay

kyuceturk":rr01llo2' Alıntı:
iki perdenin birleşim noktasında perde uç bölgesi düzenlenmesini nasıl modelleyebilirim.

Merhaba,

Herhangi bir perde için uç bölgesi uzunluklarını perde ayarlarında değiştirebilirsiniz.

Hakan bey merhaba,
Cevabınız için teşekkür ederim ama aslında sormaya çalıştığım konu biraz daha farklı. Perde uç bölgesi uzunluğunu değiştirme istemiyorum aslında, birleşen perdeyi perde uç bölgesi olarak kullanmak istiyorum. Şartnamede yer alan perde uç bölgelerinin daha kalın olması gerekliliğini(h/15) bu şekilde karşılamak istiyorum. Aşağıda çizerek anlatmaya çalıştım. Yani bu taralı olan bölümleri başlık gibi donatılandıracağım. Bunu sanırım idecad ile otomatik olarak yapamıyoruz. Peki uç bölge perde kalınlığı kat yüksekliğinin 1/15'inden az olamaz hatasından nasıl kurtulabiliriz? Teşekkür ederim.

Bunun yanında analiz aşamasında modal analiz yapamıyor. Modeli incelerken bazı duvar bolgelerinde meshlerin D.N. larının bağlanmadığını gördüm. Bunlar görsel bir sorun mudur? Aşağıda resmini ekledim

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    29.8 KB · Görüntüleme: 2,715
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    68.5 KB · Görüntüleme: 2,711
Geri