V11'i Online Satın Alın

İki yönde eğimli kolon oluştumak

İki yönde eğimli kolon nasıl yapılır gibi başlıkları inceledim iki yönde eğimli kolon yapmak mümkün ancak ben kolonumun alt katlardan geldiği gibi gelmesini istiyorum bu mümkün mü? fotoda anlatmaya çalıştım derdimi iki yönde eğimli kolon yaparak çözülmüş ve uygulanmış bir proje varsa anlamama yardımcı olur şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    31.1 KB · Görüntüleme: 1,908
Medeniyetmuhendisi:2kxoh9f5' Alıntı:
İki yönde eğimli kolon nasıl yapılır gibi başlıkları inceledim iki yönde eğimli kolon yapmak mümkün ancak ben kolonumun alt katlardan geldiği gibi gelmesini istiyorum bu mümkün mü? fotoda anlatmaya çalıştım derdimi iki yönde eğimli kolon yaparak çözülmüş ve uygulanmış bir proje varsa anlamama yardımcı olur şimdiden teşekkürler

Merhaba,

şu linkte verilen bilgileri inceleyiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Teşekkür ederim bu başlığa ulaşamamıştım ancak bir sorum daha olacak bu başlıkta anlatılan x mesafesi neyi ifade ediyor onu tam anlamayamadım

Merhaba;

X mesafesi eğim verildikten sonra elde etmek istediğiniz kolonun eğim doğrultusuna dik ve kolonun tanımlı olduğu köşe noktasından geçen sanal eksene, diğer 3 köşenin dik uzaklığını göstermektedir. X mesafeleri kullanılarak Y mesafelerine ulaşılmalı ardından eğim öncesi oluşturacağınız poligon kolonun köşe noktaları Y mesafeleri kullanılarak belirlenecek.

Saygılarımla.

Biraz uğraştım ancak burada takıldım şimdi de. Döndürme işlemini böylemi yapacağım ondan emin olamadım. Böyle yapınca istediğim şekle gelmiyor. nereyi referans alarak kolonu döndüreceğim? Ben eğim vermek istediğim kolona dik yönde aldım.Sanırım hatam buradan kaynaklanıyor ondan sonrasında x ve y mesafelerini bulmayı anladım ilginiz için teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 2.png
    2.png
    19.8 KB · Görüntüleme: 1,812
  • 1.png
    1.png
    12.3 KB · Görüntüleme: 1,812
Geri