V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

İleri Performans Hedefi

Merhaba, yeni yapılacak bir binamız için "İleri Performans Hedefi" ne göre hesaplama yapmamız istendi. İdecad de bunu nasıl yapabilirim.
Daha önce paylaşılan konulara baktım ama bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler....1.png

Merhaba, yeni yapılacak bir binamız için "İleri Performans Hedefi" ne göre hesaplama yapmamız istendi. İdecad de bunu nasıl yapabilirim.
Daha önce paylaşılan konulara baktım ama bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler....

Teşekkürler....Ekli dosyayı görüntüle 37239
merhaba,halihazırdaki ilgili yapının bina önem katsayısı 1.5 alınarak,klasik lineer tasarım yapıp tbdy 2018 şartları sağlanacak,ardından ayrı bir model dosyası açılarak deprem yer hareketi düzeyi dd-1 seçilerek yapıda çok modlu itme yöntemiyle(arsa) doğrusal olmayan analiz yapılarak kontrollü hasar düzeyini sağlayıp sağlamadığına bakılacak aynı şekilde ayrı bir model dosyası daha açılarak deprem yer hareketi düzeyi dd-3 seçilip yapıda arsa metoduyla doğrusal olmayan analiz yapılarak sınırlı hasar düzeyini sağlayıp sağlamadığına bakılacak.sizler ilgili performans düzeylerini sağlayıp sağlamadığını raporlar bölümündeki non-lineer itme raporundan görebilirsiniz,ek olarak forumdan non-lineer analiz ve arsa metodu yapılınca hangi opsiyonların nasıl seçilebileceğini arayıp kolaylıkla bulabilirsiniz.iyi çalışmalar dilerim.

Geri