V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

İlk Proje, Nervürlü Döşeme, Su Basman ve Merdiven.

serkansarp

Yeni Üye
Merhabalar,
İlk projemiz olan ekteki projede merak ettiğimiz birkaç nokta var.

1-) Resimde de görüldüğü gibi merdiven nervürlü döşemeye oturmaktadır. Burada merak ettiğimiz nokta döşeme kenarını boş bırakarak mı hesap yapılmalı yoksa resimde olduğu gibi etrafına kiriş mi yerleştirsek daha iyi olur. Bu durumda ortadaki kirişe çok yakın iki saplama olmakta, bunda kaçınmak daha iyi olmaz mı?

2-) Bu projede temel üst kotu -70 cm de ve subasman ise +50 cm. Subasmandan itibaren kolon yüksekliği 280 cm ve subasman perdesi yok. Bu durumda +50 ile -70 arasının yani zemin kat döşemesinden temel üzerine kadar olan mesafedeki kolonun ve su basman hatıllarının nasıl modellenmesi gerekiyor veya modellenmesi gerekiyor mu?

Zamanınız için şimdiden teşekkürler, İyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • Proje.ide6
    Proje.ide6
    750.3 KB · Görüntüleme: 553
  • Proje1.JPG
    Proje1.JPG
    133.2 KB · Görüntüleme: 4,817
projenizin isteginiz dogrultusunda tadil edilmiş şekli aşağıdadır, ben olsam boyle çözerdim!

faydalanmanız dileği ile..





G. KÖSE
 

Ekli dosyalar

Merhabalar,
Sekan beyin subasman perdesi kullanılmadığı durumlarda yapının nasıl modellenmesi gerektiği ile ilgili sorusuna bende yanıt arıyorum...cvplarsanız çok sevinirim...kolay gelsin
 
engineer_8707":3jnzug13' Alıntı:
Merhabalar,
Sekan beyin subasman perdesi kullanılmadığı durumlarda yapının nasıl modellenmesi gerektiği ile ilgili sorusuna bende yanıt arıyorum...cvplarsanız çok sevinirim...kolay gelsin
Merhaba,
Serkan Bey anladığım kadarıyla su basman yüksekliğinin ve su basman perdesinin nasıl tanımlaması gerektiği soruyor. Su basman yüksekliği Güray Köse Bey' in eklediği projede olduğu gibi zemin kat yüksekliğine ilave edilip tanımlanabilir. Su basman perdeleri de Panel ayarları/Statik betonarme sekmesinde -Su basman/tüm katlarda devam etmeyen panel- satırı işaretlenerek tanımlanmalıdır. Su basman perdesi yoksa zaten böyle bir tanımlamaya da ihtiyaç olmayacaktır.

İyi çalışmalar
 
Cevaplarınız için çok teşekkürler. Anladığım kadarıyla su basman yüksekliği zemin kat yüksekliğine eklenerek çözüm yapılmalı. Merak ettiğim diğer bir konu ise su basman hatılları. Bu hatılları zemin kat döşemesi kotunda bağ kiriş olarak tanımlamak doğru olur mu? Benim edindiğim izlenime göre genelde bu hatıllar modellenmeyip daha sonra ekleniyor.
Teşekkürler,
İyi çalışmalar.
 
Geri
Üst