V11'i Online Satın Alın

İlk projem merdivenle ilgili bir sıkıntı var mı?

Merhaba arkadaşlar ilk projemi yapıyorum sizden ricam projemi kontrol edip eksiklerim hatalarım var mı kontrol edebilir misiniz? Özellikle merdivenle ilgili bir sıkıntı var mı? programda yapı ile birlikte çözdüm ama pek bi sonuç alamadım yapıdan bağımsız çözümde merdiven mesnetleme koşulları ne olacak bi de merdiven yüklerini yapıya nasıl etkitecem? Lütfen yardımcı olun..

Ekli dosyalar

Re: İlk projem :)

Levent Özpak yazdı:

8 versiyonunda 'yapı ile birlikte çözüm için mesnetleme koşulu' bulunmakta. Sizin söylediklerinizden böyle bir özelliğin olmadığını anlıyorum,yanlış mı anladım başka birşey mi anlatmak istediniz acaba?
Benim asıl sorum şu ki göndermiş olduğum projede merdivenle yapıyı birlikte çözmek istiyorum. Merdivenide buna uygun bir şekilde mesnetlemesini yaptım.
1-Yapı ile birlikte çözüm için mesnetleme koşullarım doğru mu?
3- Böyle bir çözümde de ilgili elemanlara merdiven yükünü girmek gerekir mi?

Ver 8 de şu an merdiven mesnetleri yapı ile birlikte çözüm koşullarına göre düzenlenemiyor. Yapıdan bağımsız çözüm koşullarına göre mesnetleri düzenleyiniz ve merdiven yüklerini giriniz.

2-Merdiveni yapı ile birlikte çözdüğüm için analizimi yarı rijit diyafram oluşturarak yaptım doğru mu?

Yarı rijit çözüm yapabilirsiniz. Merdiven mesnetleri yapıdan bağımsız çözüm koşullarına göre düzenlense bile yarı rijit diyafram çözüm yapılabilir.

İyi çalışmalar

Geri