V11'i Online Satın Alın

İskele Makrosu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zynpatmc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zynpatmc

Yeni Üye
Merhabalar. İdeCAD de iskele makrosunu çözmeye çalışıyorum da. Şöyle bir sorunum var ki, kaydetmeme rağmen kapatıp açtığımda iskeleyi bulamıyorum. Ya siliniyor ya da ben iskele moduna geçemiyorum. tekrra iskeleye tıklamayı ve tekrar iskele moduna geçmeyi denedim ama nafile silinmiş iskelelerin tümü :/

Arkadaşlar bir de bazı kesitler idecadin kütüphanesinde yok. Mesela çaprazlar için CHS42*2.5 kullanmak istemiyorum ama kesit bulunamadı diyor haliyle. Yeni kesit nasıl yükleyebilirim?

zynpatmc":2j4n7d00' Alıntı:
Arkadaşlar bir de bazı kesitler idecadin kütüphanesinde yok. Mesela çaprazlar için CHS42*2.5 kullanmak istemiyorum ama kesit bulunamadı diyor haliyle. Yeni kesit nasıl yükleyebilirim?
Merhaba,
Kesit tanımlamak için Yapı Ağacında Kesitler satırını tıklayıp, sağ tuşa basınız, Açılan menüden "Kesit Ekle" yi tıklayınız.
Açılan diyalogda Materyal bölümünden çelik malzeme seçin. Arşivden Yükle satırını tıklayıp, açılan kesit kütüphanesinden istediğiniz kesiti seçebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• kesityükleme.PNG
    kesityükleme.PNG
    132.2 KB · Görüntüleme: 2,411
İlginize çok teşekkür ederim. Ancak çelik kısmı açılmıyor :/ Şuan 8in demosunu kullanıyorum ama demo oluşuyla ilgili olabilir mi dersiniz?

4PG9pp.png

zynpatmc":3ahxf289' Alıntı:
İlginize çok teşekkür ederim. Ancak çelik kısmı açılmıyor :/ Şuan 8in demosunu kullanıyorum ama demo oluşuyla ilgili olabilir mi dersiniz?

4PG9pp.png

Demo versiyonda da lisanslı versiyonda olduğu gibi kesit ekleyebilirsiniz.
Eklediğiniz resimden tanımlanmış bir materyalin özelliklerini değiştirmeye çalıştığınız anlaşılıyor. Osya Kesit satırı üzerinde sağ tuş menüden "Kesit Ekle" satırını tıklamanız gerekiyor.
İşlemi gerçekleştiremezseniz, aşağıdaki linkten teamviewer programını kurup bizimle sesli iletişime geçerseniz, uygulama konusundan yardımcı oluruz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

zynpatmc":2azvzhgi' Alıntı:
Söylediğiniz yer burası değil mi? burdan yeni kesit ekle dediğimde önceki resimde attığım menü

Yeni Kesit Ekle dediğiniz zaman sizin eklediğiniz menü çıkmaz, kesit ayarları penceresi çıkar. Kesit Ayarları penceresinden "Arşivden Yükle" tıklayarak istediğiniz kesiti ideCAD'in kesit kütüphanesinden yükleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    347.9 KB · Görüntüleme: 2,385
Geri