V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

İstinat duvarı kayma kontrolünü sağlatamıyorum

hatice bayram

Etkin Üye
Merhabalar iki adet istinat duvarım var L şeklinde duvar boylarım 635 555 yüksekliğim temel hariç 4 metre geoteknikçilerin verdiği kohezyon değeri 1.7 ton/m2 cu:1.7 ton/m2 bu projede başkaca istinat duvarlarım da vardı onların kohezyon değeri 4 ton/m2 cu kayma dayanımın 4 ton/m2 idi bir sorunla karşılaşmadım burada kayma kontrolünü sağlatamıyorum geri dolgu kohezyon katsayısını arazi değeri alıyorum sonuçta aynı zemini dolduracaklar diye.cu değerinin düşük olmasından kaynaklı bir sorun var bu problemi nasıl çözebilirim tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum taban dişini denedim o da işe yaramadı.
 
Sorumun devamında şunu sormak isterim kırıklı yani açılı devam eden istinat duvarlarında o kısımda derz ile ayırmak istiyorum temel kısımları birbirlerinin içinde kalıyor temeli tek parça modelleyip duvarı derz ile ayırabilir miyim?yoksa temelide açılı mı modellemem gerekir?
 
İki istinat duvarı arası açınız 90 derece burada temel ampatmanları birbirinin içinde kalıyor sizce şöyle mi yapmalıyım 1 metre gibi kırık kısım diğer uca ilave edilip 2. Kısım düz modellemek? Aklıma gelmemişti bu seçenek yada başka önereceğiniz birşey var mı bu tarz duvarlar için ?
 
Birbirine dik yönde dayanma yapılarını birlikte çalıştırmanın faydası var. Anladığım kadarıyla duvar boylarınız 5-6 metre civarında. Ben olsam hiç diletasyon yapmam.
 
Arazide çok fazla sayıda istinat duvarı var kimisinin arasındaki açı 90 derece kimisi daha az kırıklı mesela 30 derece yine sordum hani doğrusunu öğrenmek için ayırmam gerektiği önerisini aldım en doğru tasarım nasıl olmalı bilemedim?
 
Ben hiçbiri kırığı ayırmam. Eğer duvar uzunsa (diletasyon gerekli ise) tam kırık mesafesinden minimum istinat yüksekliği kadar yer bıraktıktan sonra bölerim.
 
Tamam çok teşekkür ediyorum bende öyle yapmaya karar verdim şimdi 12 metrede dilatasyon yapacağım diğer kısa perdeleri birbirine dik modelleyeceğim ayırmadan size de çok teşekkür ediyorum zaman ayırıp bilgi paylaştığınız için .
 
Geri
Üst