V11'i Online Satın Alın

İstinat duvarı videosu açılmıyor

Mrb, ben Onur CEYLAN; "http://www.idecad.com.tr/destek/egitim6/statik/istinat_duvari_cizimi/istinat_duvari_cizimi.html" linkinde belirtmiş olduğunuz istinat duvarı videosu açılmıyor. İstinat duvarı ile ilgili bir projem var, idecad 6 da nasıl girildiğini bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, isterseniz projeyi autocad ortamında da yükleyebilirim...İyi çalışmalar...

Re: İSTİNAT DUVARI VİDEOSU AÇILMIYOR

Video için teşekkür ederim; ben başka bir husus sormak istiyorum istinat duvarıyla ilgili.Analizden sonra ben de birkaç yerdeki gerilmelerin kurtarmadığını gördüm.Hangi gerilme için hangi boyutta değişiklik yapacağımı yani hangi boyutunu büyüteceğimi bilmiyorum. Bu konuda detaylı bilgi verirseniz sevinirim. İyi çalışmalar, iyi bayramlar...

Mrb, bahsetmiş olduğum projemi ekte yükledim, yardımcı olacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar...

onurceylan":2of7z3be' Alıntı:
Mrb, ben Onur CEYLAN; "http://www.idecad.com.tr/destek/egitim6/statik/istinat_duvari_cizimi/istinat_duvari_cizimi.html" linkinde belirtmiş olduğunuz istinat duvarı videosu açılmıyor.

Merhaba,

Belirttiğiniz link şu anda çalışmaktadır.

onurceylan":2506fr8c' Alıntı:
istinat duvarıyla ilgili.Analizden sonra ben de birkaç yerdeki gerilmelerin kurtarmadığını gördüm. Hangi gerilme için hangi boyutta değişiklik yapacağımı yani hangi boyutunu büyüteceğimi bilmiyorum.

idecadte girdiğiniz ve kurtaramadığınız istinat duvarı datasını idecad dosyası olarak mesaja eklerseniz ona bakabiliriz...

Hakan Bey ben projenin mimarisini göndermiştim zaten, ben yapabildiğim kadarıyla çözdüm, ide dosyasını size gönderiyim siz de bir inceleyin isterseniz. Mimariyle de uyumlu olup olmadığına bakarsanız sevinirim. İyi çalışmalar...

Merhaba,

Değerlendirdiğim kadarıyla depo gibi bir yapıyı istinat duvarı veri girişiyle çözmek istiyorsunuz. Ayrıca mesaja eklediğiniz istinat duvarı projesinde duvarın iki tarafında da toprak tanımı yapmışsınız. Bu girişin çözmek istediğiniz yapının hesabına uygun olup olmadığını konusunda bilgi sahibi değilim. Diğer forum takipçileri belki görüşlerini yazarlar....

İyi çalışmalar...

Hakan Bey bu depo silaj deposu olduğu için, silaj ın istinat duvarına olan yanal (basınç) yükünü toprak yükü olarak gösterdim. Yani daha elverişsiz hale getirdim. Ayrıca depoyu çevreleyen perdeler yamuk şeklinde olduğu için istinat duvarı şeklinde girmeyi uygun gördüm; eğer perde olarak tanımlasaydım perde kesiti yetersiz kalabilirdi. Dediğiniz gibi forumdaki diğer arkadaşlar da projeyi inceleyip görüşlerini paylaşırlarsa iyi olur. Ben zaten projeyi de bu şekilde vermeyi düşünüyorum. İyi çalışmalar...

onurceylan":2jal5h7d' Alıntı:
Video için teşekkür ederim; ben başka bir husus sormak istiyorum istinat duvarıyla ilgili.Analizden sonra ben de birkaç yerdeki gerilmelerin kurtarmadığını gördüm.Hangi gerilme için hangi boyutta değişiklik yapacağımı yani hangi boyutunu büyüteceğimi bilmiyorum. Bu konuda detaylı bilgi verirseniz sevinirim. İyi çalışmalar, iyi bayramlar...

Merhaba;
-Yapı yanal yük altında davranan konsol istinat yapısı istinat modülünü kullanarak çözebilirsiniz. -Boyutlandırma aşamasında her iki tarafı toprakmış gibi tanımlama yapışsınız sadece aktif taraf toprak yüksekliğini girmeniz gerekir, pasif toprak yüksekliğine 1m gibi değer verebilirsiniz.
-Ortadaki duvarında deponun sadece bir yanının dolu olduğunu düşünerek aynı şekilde tanımlayabilirsiniz. -Yapınıza taban dişi tanımlamışsınız, taban dişi istinat duvarı kaymaya karşı güvenliği olmadığında kullanılması gereken bir opsiyondur bu duvar için buna gerek yok.
-Birde silaj topraga göre çok hafif ve kendini tutan boşluklu bir malzeme, toprak paremetreleri ile çözüm yapmanız fazlaca güvenli tarafta kalmazını sağlamış. Analiz sonrasında bu şekilde güvenli olduğunu görüyorum.

Yasin Bey öncelikle sorunumla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi boyutlandırma aşamasında her iki tarafı toprakmış gibi tanımladım bunu tamamen güvenli tarafta kalmak için yaptım. Yapıyı ilk olarak taban dişi tanımlamadan çözmeye çalıştım, fakat birçok yerde sıkıntı olduğunu ve kesitin kurtarmadığını gördüm. Kesiti büyütmek yerine uzun araştırmalarım sonucunda en son taban dişini tanımladım, taban dişi istinat duvarı kaymaya karşı güvenliği olmadığında kullanılması gereken bir opsiyondur bu duvar için buna gerek yok.
Bu benim ilk istinat duvarı projem olduğundan, baya güvenli çözdüğümü biliyorum. Tekrar teşekkür ederim...

iyi günler attığım mimarideki gibi istinat duvarı çizmek istiyorum. Yamuk şeklinde yüksekliği sabi değil 7metreden 6 metreye azalma var yada üzgen şeklinde duvar var nasıl yapabilirim

Ekli dosyalar

Merhaba

ÖNERİM;
--Altı düz üstü eğimli olabilir,
--Altı eğimli olduğunda kayabilir,
--altını kademeli olarak yapmak daha doğru olur. (kademeler arası kot farkıda fazla olmamalı)
Ben bu kadar altı eğimli bir duvar görmedim.

Ünver ÖZCAN

unver":3fadzkus' Alıntı:
Merhaba

ÖNERİM;
--Altı düz üstü eğimli olabilir,
--Altı eğimli olduğunda kayabilir,
--altını kademeli olarak yapmak daha doğru olur. (kademeler arası kot farkıda fazla olmamalı)
Ben bu kadar altı eğimli bir duvar görmedim.

Ünver ÖZCAN

üstü eğimliyi nasıl çizebilirim ? Yine kademeli olarak mı çizmem gerekiyor 6m duvar uzunluğu 1m lik parçalarlamı çizeyim boyu 7metreden 6 metreye düşüyor.

istinat duvarı 1m uzunluk için hesaplanır. Burada asıl olan kesittir. Sizin duvar boyunuzca eğimli olarak yüksekliğin değişken olması uygulamada görsel süreklilikle alakalıdır. Örneğin her 50 cm yada 1 m de bir farklı kesitin uygulanmasını isteyebilirsiniz. Bunların uçlarının düzgün eğimle birleşmesi uygulama anlamında sorun teşkil etmez.

Örneğin bir kesitinizde yükseklik başta 7m iken sonda sıfır oluyor. Bunun başına 7 m lik kesite sahip duvar göstermeniz mantıklı değil. Belki pratikte kolay olan; eğer çok farklı yükseklikte duvarlarınız varsa, yukarıda belirttiğim gibi örneğin 2m, 3m, ...... 7m gibi bütün tiplerde (aralıkları siz belirleyebilirsiniz ) duvarlar hesap edip çizmek ve uygulamada o bölgede hangi yüksekliğe denk düşüyorsa onun kullanılmasını sağlamak olmalıdır. (2m den 3m yüksekliğe kadar h=3 olan duvar tipi kullanılacaktır gibi)

NYILMAZ":2a5wx2ti' Alıntı:
istinat duvarı 1m uzunluk için hesaplanır. Burada asıl olan kesittir. Sizin duvar boyunuzca eğimli olarak yüksekliğin değişken olması uygulamada görsel süreklilikle alakalıdır. Örneğin her 50 cm yada 1 m de bir farklı kesitin uygulanmasını isteyebilirsiniz. Bunların uçlarının düzgün eğimle birleşmesi uygulama anlamında sorun teşkil etmez.

Örneğin bir kesitinizde yükseklik başta 7m iken sonda sıfır oluyor. Bunun başına 7 m lik kesite sahip duvar göstermeniz mantıklı değil. Belki pratikte kolay olan; eğer çok farklı yükseklikte duvarlarınız varsa, yukarıda belirttiğim gibi örneğin 2m, 3m, ...... 7m gibi bütün tiplerde (aralıkları siz belirleyebilirsiniz ) duvarlar hesap edip çizmek ve uygulamada o bölgede hangi yüksekliğe denk düşüyorsa onun kullanılmasını sağlamak olmalıdır. (2m den 3m yüksekliğe kadar h=3 olan duvar tipi kullanılacaktır gibi)
cevabınız için teşekkürler. Peki birşey daha soracağım. ben duvarın yan tarafına dolduracağım toprağın-taşın yada herhangi birşeyin bilgilerini nereye giriyorum

Geri