Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

İstinat duvarı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan damlatpz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İyi Günler, Yüksekliği 3m , uzunluğu 10m ve kalınlığı 30 cm olan ve temel genişliği 2 m Temel kalınlığı 40 cm boyutlarında bir istinat duvarı tanımlamam istendi.Daha önce istinat duvarı yapmadığım için danışmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz, biraz acil bir konu.
 
istediklerinizi istinat duvarı sekmesine girince tüm özelliklerini girebiliyorsunuz,uzunluğu içinde "L" ye basıp girceğiniz degeri yazabilirsiniz.
 
Resimdeki gibi bir istinat duvarının yeterli emniyetle taşınmadığını görmekteyiz. Fakat bu soruda zaten bir gariplik var. İstinat duvarı hesabı zemin parametrelerine göre değişir. Zeminle ilgili hiç bir bilgi yok. Verilenler yükseklik ve zemin değerleri olabilir. Gerisi istenenler olmalı. Ama görebildiğim kadarıyla temel kalınlığı, pabuç genişliği ve duvar kalınlığı verilenler arasında olmuş. Burada istenenler kısmına bir şey kalmamış. Sadece "evet yapılabilir yada yapılamaz" cevabı. Oysa verdiğim şekilden aynı boyutlarda binlerce çeşit duvar yapılabilir. Mesela tabanda diş yapılsa bütün değerler alt üst olur.Yada sözünü ettiğiniz 2m'lik temel genişliğinin arkada, önde yada resimdeki gibi kısmen ortalanmış olması bile o kadar çok şeyi değiştirir ki.. Bunların farkında olmalısınız.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot 2014-11-04 00.16.33.png
    Screenshot 2014-11-04 00.16.33.png
    42.8 KB · Görüntüleme: 3,369
Geri
Üst