V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

İTME ANALİZİ DÜŞEY YÜK HATASI

Bu arada bu projenin sadece ilk kat kolonları dökülmüş. bu yüzden yeni bina olarak itme analizi yaptırıyorum. doğrusal ve 5.4.5.2 ye göre analiz hatası alıyorum.

Son düzenleme:
Bu arada bu projenin sadece ilk kat kolonları dökülmüş. bu yüzden yeni bina olarak itme analizi yaptırıyorum. doğrusal ve 5.4.5.2 ye göre analiz hatası alıyorum.

Bu hatanın alınmasının sebebi 5.4.5 'de tanımlanan etkin kesit rijitlikleri ile ilgilidir. tbdy bölüm 5 'te yeni binalar için etkin kesit rijitliğinin 5.4.5 ile yapılması gerektiği belirtilmiş ancak bir çok danışmanımız bu durumun gerçekçi olmadığı ile ilgili çalışmalar yapmıştır. ayrıca bazı hocalar da tablo 4.2 'ye göre yapılmasını tercih etmektedir. bu sebeple itme analizinde etkin kesit rijitliğini 4.5.8.1 'de belirtilen tablo 4.2 'ye göre yapabilirsiniz. Mevcut binaların performans analizi konusunun anlatıldığı Bölüm 15 'te de tablo 4.2 'deki etkin kesit rijitliklerinin kullanılması gerektiği belirtilmiştir.

Bu proje için mevcut bina performans analizi yaparak "kapsamlı bilgi düzeyi" 'ni kullanabilirsiniz. Mevcut binalar için performans analizinde etkin kesit rijitlikleri tablo 4.2 'ye göre yapılır.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Saygılarımla...

Geri