V11'i Online Satın Alın

1. bodrum göreli kat ötelemesi yüksek, hatası proje ekte,

gencideci

Etkin Üye
1. bodrum göreli kat ötelemesi yüksek, sistem rijitliğini artırın hatası alıyorum.
Proje ektedir. Bu hatayı almamın sebebi nedir ?
Şimdiden Teşekkürler...

Ekli dosyalar

Re: 1. bodrum göreli kat ötelemesi yüksek, hatası proje ekte

Öncelikle geometri kontrolündeki hataları düzeltin. K11 ve k14 kirişleri karşıladıkları kirişlere saplanmamış. (birleşmemiş). Bunları düzeltince sorununuz ortadan kalkıyor. Fakat taşıyıcı sistemde biraz iyileştirmeye gitmenizi öneririm. Örneğin kirişler kolonları ortalamamış ve süreklilikler oluşmamış. Balkonlar için yaptığınız kirişler KİRİŞTEN KONSOL kirişler olmuş . Bunlardan kaçının. Yarı rijit diyafram çözün. Döşeme yükleriniz hatalı. üzerinde duvarlar var. Diğer hususları gözden geçirmedim. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2015-07-11 02.46.43.png
    Screenshot 2015-07-11 02.46.43.png
    94.3 KB · Görüntüleme: 5,806

döşemelerin yükler nasıl olmalı? üstünde duvar yükü varsa 0,35 yoksa 0,2 dedi bir mühendis bende öyle alıyordum

gencideci":160xpkf5' Alıntı:
döşemelerin yükler nasıl olmalı? üstünde duvar yükü varsa 0,35 yoksa 0,2 dedi bir mühendis bende öyle alıyordum

Bir mühendis öyle dedi diye bir iş yapılabilir mi?
Siz mühendis misiniz, değil misiniz bilmiyorum ama biz millet olarak her işimizde kulaktan dolma hareket etmeye alışmışız.

TS 498 den alıntı;
Konut, teras, oda ve koridorlar,bürolar, konutlardaki 50 m2 ye kadar olan dükkanlar, hastane odaları : 200 kg/m2
10m2 den küçük balkonlar : 500 kg/m2
Konutların merdivenleri ve buna bağlı sahanlıklar ve kat holleri : 350 kg/m2

Bunların yanında üzerinde bölme duvar bulunan döşemelerin hareketli yükleri 150kg/m2 artırılır fakat döşeme hareketli yükü 500kg/m2 ye eşit ve büyükse bu artırım yapılmaz.

gencideci":t20eu82o' Alıntı:
Sorunuza proisa net ve güzel cevap vermiş. Konu anlaşılmıştır sanırım.

Geri