V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

1.Bodrumda S24 ve S22 de zımbalama hatası veriyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bha

Üye
İyi akşamlar ide yapı
ekteki projemde rapor aldığım zaman 1.bodrumda s24 ve s22 de zımbalama hatası veriyordu bunu betonarme menüsünden kolonlara baktığım zamanda kolonların isimlerin yanında Z harfi ile görebiliyordum fakat adı geçen kolonlara kolon başlığı yerleştirdiğim zaman betonarme menüsünden kolonları kontrol ettiğim zaman bir sorun yokmuş gibi görünüyor buna karşın raporlarda hala aynı hatayla karşılaşıyorum

bu noktada aklıma takılan soru ; Z harfi ile belirtilen zımbalama hatası kolonla temel birleşimdemi yoksa kolonla tabliye noktasındaki hatadır ?
bu durumu çözmek için ne yapmamız gerekir ?
tasarım veya modellemede bir hata buna sebep olabilir mi ?

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Teşekkürler.

Re: ZIMBALAMA GÜVENLİĞİ HAKKINDA

Merhaba,
Projenizde S22-S24 kolonlarında temelde değil üst yapıdan dolayı zımbalama uyarısı vermiş. Kolona kiriş bağlanmadan döşeme kenarı bağlandığı için program zımbalama kontrolü yapmış. Zımbalama kontrolü hem tablalı hemde tablasız döşeme kalınlığı için ayrı ayrı yapılmış. Döşemeye tabla konulması durumunda sadece döşeme kalınlığı göre zımbalama tahkiki yapılması durumunu notlarımız arasına aldık.
Sorunun çözümü için D23 balkon döşemesinin sınırları örnek projede olduğu gibi oluşturulabilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar

Konu açılmışken bende sormak istiyorum, zımbalamanın tabliyede mi yoksa temel de mi olduğunu nasıl anlayabiliriz?

erbilsancaktar":3jhfhr6p' Alıntı:
Konu açılmışken bende sormak istiyorum, zımbalamanın tabliyede mi yoksa temel de mi olduğunu nasıl anlayabiliriz?
Merhaba,
Kirişsiz radye temelin bulunduğu kat tavanında "Kolon Başlığı Betonarme/Zımbalama" diyaloğuna girin. Diyalogda "Temelde kontrol" seçeneği işaretli değilken kolon isminin yanında (Z) harfi varsa zımbalama sorunu kat döşemesinden kaynaklanıyordur.

Ekli dosyalar

• s01Z.PNG
    s01Z.PNG
    32.5 KB · Görüntüleme: 2,746
Geri