V11'i Online Satın Alın

10.58 güncelleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan trkitaro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar, 10.58 güncellemesinde 54 maddede "Geometri kontrolünde verilen sürekli temel minimum boyut kontrolü ayrıca raporda proje hataları bölümüne de eklendi" yazıyor ve bu bizim projelerimizde karşımıza raporlarda hata olarak çıkıyor. Geometri kontrolünde çıkan bu uyarıyı raporda görünmemesi konusunda nasıl bir yol izleyebiliriz? Örnek olarak tek katlı bir projede, projenin büyük bir kısmında en fazla 5 m açıklık varken 50 cm temel yüksekliğimiz yetiyor. Ancak tek bir yerde 5 metreden fazla bir açıklıkta temel yüksekliğini her yerde en az 60 cm yapmamız gerekiyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

TS500 10.4.2 uyarınca zaten açıklığınız 5 metreden büyük ise o açıklıkta sürekli temeli 50 cm'den derin yapmanız gerekir (1/10 koşulu). Ancak bu koşulun tüm sürekli temelleri değil, sadece ilgili açıklığı ilgilendirmesi lazım. Öyle olmuyorsa projenizi paylaşın, bir bakalım...

Size katılıyorum ancak L/10 kuralına uymayan temelleri 60'lık yaptığımızda da bu sefer imalat yönünden sıkıntı olacağını düşünüyorum. Donatıların da sürekliliğinin bozulacağı için bu çözümü açıkçası uygun görmedim.

trkitaro":1a3zftzl' Alıntı:
Merhabalar, 10.58 güncellemesinde 54 maddede "Geometri kontrolünde verilen sürekli temel minimum boyut kontrolü ayrıca raporda proje hataları bölümüne de eklendi" yazıyor ve bu bizim projelerimizde karşımıza raporlarda hata olarak çıkıyor. Geometri kontrolünde çıkan bu uyarıyı raporda görünmemesi konusunda nasıl bir yol izleyebiliriz? Örnek olarak tek katlı bir projede, projenin büyük bir kısmında en fazla 5 m açıklık varken 50 cm temel yüksekliğimiz yetiyor. Ancak tek bir yerde 5 metreden fazla bir açıklıkta temel yüksekliğini her yerde en az 60 cm yapmamız gerekiyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba,
Sürekli temel kiriş yüksekliğinin serbest açıklığa oranı her bir sürekli temel açıklığı için ayrı ayrı kontrol edilir. Sadece koşul sağlanmayan temelde uyarı verilir. Uyarı vermemesi için koşul sağlanmayan temelde yüksekliğin artırılması yeterlidir.
İyi çalışmalar

Geri