V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

10.91 sürümü kapasite oranı

10.91 sürümünde kapasite oranının otomatik olarak 1'in altına çekilmesinin sağlandığı belirtilmişti. Ancak 10.82 de yaptığım bir proje analiz sonucunda kapasite oranı 1'in üstünde hatası alıyorum. Neden olabilir?

Perdelerde kapasite oranları 1' in çok az üzerinde ise başlık bölgesi donatıları otomatik artırılarak kapasite oranının 1in altına inmesi sağlanmaktadır. (Perde parametrelerinde "Gereken donatıyı fiber modelinin kullanarak hesapla" seçeneği işaretli olmalıdır.)

Kolonlarda kapasite oranı aşılıyor hatası veriyorsa kolon parametrelerinde "Gereken donatıyı fiber modelini kullanarak hesapla" seçeneğini işaretli olup olmadığını kontrol edeniz. Seçenek işaretli olmasına rağmen hata veriyorsa proje dosyasını ekleyiniz.
İyi çalışmalar

1636448394524.png
1636448031169.png
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Maalesef sorunu çözemedim
-Projenizde Kapasite oranı (R) aşılan taşıyıcı sistem perdelerinde başlık donatı çap ve/veya adetleri bodrum perdelerinde boyuna donatı çapları arttırılıp, aralıkları azaltılarak sorun çözümlenebiliyor.
-Taşıyıcı sistem perdelerinde başlık bölgesi/toplam donatı oranını artırmanız orta bölgedeki donatı yığılmalarını azalmasına ve Kapasite oranı (R) aşılma sorununun çözüme katkı sağlayabilir.
1636546727409.png
-İncelemeniz amacıyla düzenleme yapılan örnek projeyi gönderiyorum. ( Düzenleme sadece kapasite sorunu olan perdelerde yapılmıştır. Donatıların katlar arasındaki uyumunu gözden geçirmenizden fayda var)
-P11 perdesi tek başına bir perde ve grup perde olarak tanımlanmış. Tek perdelerin grup perde olarak tanımlanmasına gerek yok.
-Projede temel tanımlanmamış. Üst yapı etkileşimli çözüm yapıldığında temel tanımlandığında analiz ve buna bağlı olarak tasarım sonuçlarında değişmeler olabilir. Temel sistemini de oluşturduktan sonra analiz sonuçlarınızı tekrar değerlendirmenizi öneririm.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Geri