12 metreden uzun olan kirişleri bölme

uzun kirişleri bölünce çaprazlar, aşıklar, kaplamalar kafayı yedi düzelmiyor. Yeni çaprazlar eklemek istiyorum baştan başlayayım diyorum o da olmuyor. Portala gönderdim lakin en erken pazartesi cevap verecekler o yüzden bir de sizlere danışmak istedim. Bu durumu nasıl düzeltebilirim? Normalde çizim ve rapor almaya hazırlanırken tekrar başa döndük başa da dönemiyorum çünkü kirişi böldükten sonra çapraz atamıyorum.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
modeliniz çok karışmış. maalesef silip yeniden girmek dışında bir çare yok gibi görünüyor. modeli bütünüyle oluşturduktan sonra aşıkları silmeden çapraz girerseniz modeliniz yine karışır. veri girişlerinde kiriş - çapraz - aşık sıralamasına dikkat etmek gerekiyor.
 
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Kirişlerde hem stabilite kirişi girip hem yatay çapraz girmeye gerek yoktur. İkisinden birini seçmek gerekir amaç sadece yanal tutululuğu sağlamaktır.

Makaslarda üst başlık için yatay çapraz, alt başlık için stabilite kirişi girilir genel olarak. Aşıkları ise tekrar girmek gerekiyor sadece. Proje bu şekilde ektedir.

Diğer projelerde bu sorun ile karşılaşmamak için önce kolon, kiriş üzerinde olan bölme vs gibi işlemleri yapıp ardından sıra ile çapraz, tali kiriş, döşeme, aşık ve kaplama girişi yapmanız halinde bu sorunlar olmayacaktır.
 
Geri
Üst