önerilerim;Herkese merhaba iyi çalışmalar. iki katlı bir villa projemde 240 cm bir çıkmam var. donatılar ve hesaplarda bir sıkıntı yok fakat herhangi bir öneriniz varsa açığım,sizlere danışmak istedim. herkese teşekkürler.
hocam çok teşekkürler. 2.40 metre çıkma biraz fazla geldi sadece, mimari dolayısıyla böyle bir çalışma yapmak zorunda kaldım. yonetmelikte cıkmalarla ilgili bir kısıtlama yok fakat ben yine de tedbirli olmak adına sizlere de danışmak istedim.önerilerim;
kz11 sehim hesabı gerektirmeyen 1/5 şartını sağlıyor,
kirişten konsol (kz14) yapmayınız, kz14 ve khocam çok teşekkürler. 2.40 metre çıkma biraz fazla geldi sadece, mimari dolayısıyla böyle bir çalışma yaptım. 2.40 uzun bir çz08 kirişini kaldırınız. kz18 kirişini de kz11 kirişi gibi uzatıp kz09 ile birleştirebilirsiniz.
şu şekilde de yapabilirsiniz. k7 kirişi ile k14 kirişinin düğüm bölgesine 30x 30 kolon yerleştiriniz. mevcut haliyle uygun değildir. yönetmelikte yol veHerkese merhaba iyi çalışmalar. iki katlı bir villa projemde 240 cm bir çıkmam var. donatılar ve hesaplarda bir sıkıntı yok fakat herhangi bir öneriniz varsa açığım,sizlere danışmak istedim. herkese teşekkürler.Ekli dosyayı görüntüle 46188
Sayın sayim2828, oraya 30x30 kolon koymak sistemi daha iyi hale getirmeyecek. Kullanıcıları yardım destek isteyenleri açıkçası yanlış yönlendiriyorsunuzşu şekilde de yapabilirsiniz. k7 kirişi ile k14 kirişinin düğüm bölgesine 30x 30 kolon yerleştiriniz. mevcut haliyle uygun değildir. yönetmelikte yol ve
bahçe mesafelerine çıkma ile kısıtlılık vardır.
Merhaba. Konsol kirişlerin sonuna kiriş bağlanması DZ16 gibi konsol döşemelerin ucunda mesnetlik oluşturuyor. Tabi problem kalınlık, beton sınıfı ve çift sıra donatı düzeni ile aşılabilir. Benim şahsi fikrim kesin doğru demiyorum. Sağ taraftaki DZ17 döşemesindeki KZ08 ve KZ18 kirişlerini kaldırıp bu döşemeyi 120 cm uzunluğu olan çift sıra konsol döşemeye çevirmek uygun olabilir. O zaman KZ08 kirişi saplama olan KZ14 kirişine basmaz.Mimari bir zorunluğunuz yoksa konsol kirişlerin uçlarını bir daha kirişle bağlamayın. Nedense böyle bir alışkanlık var her gördüğüm proje de yapılıyor. Bu kirişler konsol ucuna fazladan yük getirmekten başka bir işe yaramazlar.
Merhaba. Sayın puncover, sayın sayim2828'in dediği neden sistemi daha iyi hale getirmeyecek? Merakımdan soruyorum. Ben sizin ifadenizi kolondan ucu boş kiriş çıkması ve bu kolon kirişli aks kolondan dolayı deprem kuvvetlerini çekip bu aksta zorlanma yaratabilir düşüncenizde olduğunu tahmin ediyorum. Öğrenmem için açıklarsanız sevinirim.Sayın sayim2828, oraya 30x30 kolon koymak sistemi daha iyi hale getirmeyecek. Kullanıcıları yardım destek isteyenleri açıkçası yanlış yönlendiriyorsunuz
Merhaba, aslında doğru anlamışsınız. Oraya kolon koyduğumuzda arkası olmayan tek konsol kiriş olacak, ki bu tavsiye edilmeyen bir durumdur. Ve bana kalırsa betonarme davranışına çok uygun bir tasarım olmaz. Bundan dolayı yanlış bir öneri olarak direk yazdım. Ayrıca sayim2828 in daha önce forumdaki kullanıcılara yardım olsun diye proje çözümlerini gördüm ve çok sağlıklı çözümler değildi, hatta çözüm bile değildi, tamamen hatasız rapor almaya yönelikti. Onun etkisi de var üslubumda sanırımMerhaba. Konsol kirişlerin sonuna kiriş bağlanması DZ16 gibi konsol döşemelerin ucunda mesnetlik oluşturuyor. Tabi problem kalınlık, beton sınıfı ve çift sıra donatı düzeni ile aşılabilir. Benim şahsi fikrim kesin doğru demiyorum. Sağ taraftaki DZ17 döşemesindeki KZ08 ve KZ18 kirişlerini kaldırıp bu döşemeyi 120 cm uzunluğu olan çift sıra konsol döşemeye çevirmek uygun olabilir. O zaman KZ08 kirişi saplama olan KZ14 kirişine basmaz.
Merhaba. Sayın puncover, sayın sayim2828'in dediği neden sistemi daha iyi hale getirmeyecek? Merakımdan soruyorum. Ben sizin ifadenizi kolondan ucu boş kiriş çıkması ve bu kolon kirişli aks kolondan dolayı deprem kuvvetlerini çekip bu aksta zorlanma yaratabilir düşüncenizde olduğunu tahmin ediyorum. Öğrenmem için açıklarsanız sevinirim.