2 boyutlu hazırlamış olduğum çizimi dwg den import ettiğim o

m.alp

Yeni Üye
2 boyutlu hazırlamış olduğum çizimi dwg den import ettiğim çizimi üst üste yapıştırdığımda gözükmüyor acaba nerede yanlış yaptımç
 
Re: 2 boyutlu hazırlamış olduğum çizimi dwg den import ettiğ

Merhaba,

* Dwg import ettiğiniz çizim kat planında, 2 boyutlu çiziminiz 2d penceresinde ise 2d çizimi dwg'yi aldığınız kat penceresine kopyala/yapıştır yapmalısınız.

*2d çizimden kastınız kat planında çizdiğiniz 3 boyutlu duvar, kolon gibi aslında 3 boyutlu olan objeler ama planından ötürü "2d çizim yaptığım yer" tabirini kullandıysanız,
dwg import etmenizden dolayı karşılaşmanızın muhtemel olduğu durumlara bakalım:

Dwg'nin çizildiği ortamda cm biriminde çalışıldıysa 1 m, 100 cm olarak girilir. Bu çizimi import ettiğimizde ise 100 kat büyük görürüz. Böyle bir durumda gelen dwg çizimi seçip, ölçekle (referans)
komutu ile referans uzunluğu 100, yeni uzunluğu 1 girerseniz çizim 100 kat küçülür ve olması gereken boyutlara gelmiş olur.

2. konu dwg'nin geldiği programda röperli krokideki çap değerlerine göre sadeleştirme yapmadan (örn. 65745.23 koordinatı gibi) girilmiş çizim, biz import edince de o koordinatlarda açılır.
Dolayısıyla orjinde (0:0) 'da çizdiğiniz ideCAD Mimari objelerinden 65000 m kadar uzakta konumlanır. Yapılacak şey basit. Taşı komutuna girip dwg ile gelen 2 boyutlu çizimi seçip baz nokta verin.
(örneğin çizimin sol alt köşesi gibi) Sonra klavyeden x=0 enter y=0 enter yapıp planda sol tuşla herhangi bir yeri tıklayın. Çizim orjine taşınacaktır.

Öneri: Dwg import ile gelen çizimi seçip blok yaparsanız bu çizimden daha kontrollü faydalanabilirsiniz. 2. olarak katman ayarlarında proje altlığı gibi yeni bir katman açın. Bu bloğu obje katmanı değiştir
komutuyla yeni açtığınız altlık katmanına atayın. Böylece tek tek çizgilerle uğraşmadan tüm bloğu açıp kapatabilir, kilitleyip çözebilirsiniz.

Ayrıca blok ayarlarında tüm blok rengini silik bir renge atamak ve bu bloğu planda seçip, sağ tuş menüden arka plana göndermek altlık olarak kullanımını kolaylaştırır.
Bu şekilde ideCAD Mimari'de çizdiğiniz objeler üst level 'da görünür. Altlık arka planda kalır.

İyi çalışmalar
 
Geri
Üst