V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

2 kollu ve 2 sahanlıklı merdiven nasıl oluşturulur?

kaganc

Yeni Üye
İdecad ücretsiz versiyonunu üniversite ödevim için kullanıyorum. Ekteki ekranda görüldüğü üzere zemin katta 3.8 m yüksekliğinde bir dükkân bulunuyor. Normal kat yükseklikleri ise 3m. Mimari projede dükkân katı için 3 merdiven kolu ve 2 sahanlık kullanılmışken, normal katlar için 2 merdiven kolu ve 1 sahanlık yeterli oluyor.

Sorunum şu: İdecad'de 3.8 m yüksekliğe sahip bu zemin kat için 3 merdiven kolu ve 2 sahanlıktan oluşan bir merdiven sistemi oluşturamıyorum. 2. sahanlığı eklediğimde, program bu sahanlığı otomatik olarak en alt kotta çiziyor ve kotunu değiştiremiyorum. Normal katlardaki merdivenler düzgün şekilde yerleşirken, dükkân katı için üç kollu bir merdiveni doğru bir şekilde oluşturamıyorum.

Aklıma ‘ara kat’ oluşturmak geldi ama bu yöntem statik hesaplamalarda farklı bir etki yaratır mı emin olamıyorum; çünkü bu durumda kolonlar da bölünmüş olacak. Bu konuda deneyimi olanların önerilerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    207.5 KB · Görüntüleme: 16
  • odev.cde
    odev.cde
    209.9 KB · Görüntüleme: 3
Kat kotundaki sahanlığı ve ara sahanlığı döşeme olarak modelleyin. Böylece 2 kollu tek sahanlıklı ve tek kollu merdiven olacak şekilde iki ayrı merdiven tanımlanabilir.
Arakat kirişi attığınız kolonlarda "kısa kolon" durumu oluşabilir. Kısa kolon tanım için yardım sayfalarını inceleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

"Merdiven16" projeniz için uygun ise bu merdiven kullanılabilir.
1746457274390.png

Geri