V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

2 yapı tek temel çözüm

veyselp

Yeni Üye
Merhabalar sadece temeli ortak 2 bloktan oluşan bir yapım var. Ben ikisini bir çözdüm. Fakat kontrol mercii şöyle bir dönüş yaptı. "Sunmuş olduğunuz mimari projeye göre yapınız 2 bloktan oluşuyor fakat statik olarak iki yapının beraber analizinin yapıldığını görmekteyim (tek blok olarak). Projeye genel olarak baktığımda 2 blok için sadece temelin ortak çalıştığını görmekteyim. Bu durumda analizin 2 blok için ayrı ayrı yapılması yapıların davranışını doğru gözlemleyebilmek adına daha uygun olacaktır. İdecad programında 2 bloğun ayrı modellenip temelin ortak çözümü mümkün müdür, yük aktarımı doğru bir şekilde sağlanabilir mi konusunda programın destek ekibinden yardım almak faydalı olacaktır( Ekip tarafından iletilen bilgiyi benimle de paylaşmanızı rica ederim.)" Bu konuda doğru yaklaşım nasıl olmalıdır yardımcı olabilir misiniz.

Ekli dosyalar

Bu soruya ek olarak şunları da sordular:

1) Sadece temel ve bodrum katı ortak çalışan bina için modellemenin ortak yapılması mı yoksa ayrı yapılması mı doğru olur?( 'Deprem etkileri, düzensizlikler vb. etkiler farklı kotlardaki döşemeler için programda nasıl gözönüne alınıyor?' vb. sorular doğrultusunda hangi modelleme daha uygun olur)

2) Deprem kuvvetleri bodrum kat üstünde farklı kotlardaki döşemeler için nasıl gözönüne alınıyor? (Göndermiş olduğunuz şekilde çözümleme yapılırsa)

3) Düzensizlikler, deprem etkileri farklı diyaframlar için nasıl hesaplanıyor? (Göndermiş olduğunuz şekilde çözümleme yapılırsa)

4) Periyotlar, devrilme momenti hesabı, bina yükseklik sınıfı vb. yapısal hesaplar nasıl yapılıyor? (Göndermiş olduğunuz şekilde çözümleme yapılırsa)

5) Eğer farklı yapılar gibi düşünülüp modellenecekse temel için ortak yapı çözümü yapılabilir mi? Yük aktarımı nasıl yapılır?

Öncelikle yardım sayfalarını inceleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İdecad programında 2 bloğun ayrı modellenip temelin ortak çözümü mümkün müdür,
Temel ortak olarak çözülmek isteniyorsa tüm blokların tek bir projede birleştirilip temel için bir çözüm yapılabilir.
Ama önerim yapıyı temel dahil dilatasyon ile ayırıp iki ayrı projede çözmeniz olacaktır.

1) Sadece temel ve bodrum katı ortak çalışan bina için modellemenin ortak yapılması mı yoksa ayrı yapılması mı doğru olur?( 'Deprem etkileri, düzensizlikler vb. etkiler farklı kotlardaki döşemeler için programda nasıl gözönüne alınıyor?' vb. sorular doğrultusunda hangi modelleme daha uygun olur)
Deprem yönetmeliği kontrollerinin doğru yapılabilmesi için blokların ayrı projelerde çözülmesi gerekir.
Diğer sorularınızın cevabıda bu şekilde olacaktır.

Geri