V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

20/70 KİRİŞ YAPILABİLİR Mİ

FURKAN DİNÇ

Yeni Üye
İKİ PERDE ARASINA 20/70 KİRİŞ İLE BAĞLAMAK İSTİYORUM AMA MİNİMUM KİRİŞ ÖLÇÜLERİNDEN DOLAYI PROGRAM HATA VERİYOR BUNUN Bİ YOLU VAR MI YADA NASIL BİR ÇÖZÜM BULABİLİRİM. DESTEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    518.8 KB · Görüntüleme: 37
İKİ PERDE ARASINA 20/70 KİRİŞ İLE BAĞLAMAK İSTİYORUM AMA MİNİMUM KİRİŞ ÖLÇÜLERİNDEN DOLAYI PROGRAM HATA VERİYOR BUNUN Bİ YOLU VAR MI YADA NASIL BİR ÇÖZÜM BULABİLİRİM. DESTEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN

TBDY 7.4.1.1(a) 'da kiriş gövde genişliğinin en az 250 mm olması gerektiği belirtilmiştir.

1781074708071.png
Kiriş ve perdenin aynı genişlikte olmasını istiyorsanız, perde kalınlığını artırabilirsiniz.

Saygılarımla...

daha önce benzer bir onaylı projede bu şekilde yapıldığını gördüm nasıl yapabildiler merak ettim.
teşekkür ederim bilgileriniz için saygılarımla...

TBDY 2018 'e göre süneklik düzeyi yüksek kirişlerin bu şekilde 20 cm genişlikte yapılması yasaktır. Bahsettiğiniz projelerdeki durumların ne olduğuna bakmak gerekebilir. Bu kirişlerin nervür kirişi olup olmadığı, neye göre onay aldığı vb. durumların ele alınması da gerekebilir. Ancak mevcut durumda Kolon-kiriş-perde sisteminde kullanılacak süneklik düzeyi yüksek kirişlerin genişliğinin 20 cm olması uygun değildir.

Saygılarımla...

Geri