V11'i Online Satın Alın

3 bodrumlu binanın 2. bodrumunda havuz var

yunussacikk

Tanınmış Üye
3 bodrumlu projemin 2. bodrumunda havuz var havuzun altına araçlar park edicek fakat kolonlar kurtarmyor....data ve autocad dosyalarını ekledim bakabilirmisiniz
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba,
3. bodrum katta kolonlar arasına temele bağlanmayan panel objeleri tanımlanmış. Bu paneller temel oturmadığı için düşey süreklilik sorunu oluşur. Paneller yerine yüksek kirişler girerek bir modelleme yapılabilir.
Kolonların arasında panel olmasını ve bu panellerin kolonlarla birlikte modellenmesini istiyorsanız, panel özelliklerinden alt ucu ankastre satırının işaretini kaldırarak bir modelleme yapabilirsiniz.

Not: 3. bodrum katta S13-15-21-23 nolu kolonların kotu panellerle uyumlu değil. Kolonlara üst kot verilmemiş. Aynı kolonlara bir üst katta kot verilerek düşey süreklilik sağlanmalı.

Ekli dosyalar

• resim1.PNG
    resim1.PNG
    60.6 KB · Görüntüleme: 2,530
R katsayısını değiştirin. (7 nin altında olmalı)
Kat genel ayarlarından rijit x - y yi değiştirin. En azından 2. bodrumdaki işaretleri kaldırın.
Havuz etrafındaki perdeleri sanki yüksek kiriş olarak modellerseniz gerçeğe yakınlık olarak daha iyi olur gibi geliyor. Yoksa altı üstü boşta perde çok mantıklı gelmedi bana.
Sistemi yarı rijit diyafram ile çözmek gerekir.
Hareketli yük azaltması kullanabilirsiniz.
Tüm bunların yanında belkide yapılması gereken en büyük eleştiri 11 katlı bir yapıda yatay yönde hiç bir şekilde perde olmamış olmasıdır.
Bu durumda 2 adet kiriş ve iki kolonda da birleşim hatası görülmektedir.
(not: kısaca gördüğüm noktalar böyledir, henüz yarı rijit hesap yaptırmadım)

havuzdaki perdeleri kirişe çevirdim kolon boyutlarınıda değiştirdim büyük ölçüde sorunlar gitti yarımlar için teşekkürler

Geri