V11'i Online Satın Alın

4 Katlı projenin 3 kat olarak gösterilmesi

KorayGumus

Yeni Üye
Tasarımını yapmakta oldugum projede imar durumunun degişmesine göre 1 kat artma durumu var. Mevcut durumda projeyi 3 kat olarak çizmem gerekmekte ancak ilerde 4 kat olursa bunu nasıl saglayabilirim yani 4 kat olarak çizip 3 kat olarak cıktı nasıl alınabılır hesap raporlarında degişiklik olmaması için nasıl bir yol izlemem gerekir.

Siz tecrübeli meslektaşlarımdan yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim..

Hesaplarını yine dört kata göre yap, resimlerde 3 kat olarak çiz raporlar yine dört kat olarak belediyeye ver, daha sonra kat artırımı olduğunda hesaplarında bir değişiklik olmaz ve binanın bir kat fazlalığını taşıyıp taşımadığını değerlendirmen için performan hesapları yapman gerekmez. yok üç katlı verirsen hem binadan karot almak zorunda olursun buna göre performans hesabını yapma zorunluluğun olur.

Bir kat fazla yaptığını neden gizlemek durumunda kalıyorsun anlayamadım. 4 katlı olarak veri girişi yap 4 kat olarak hesapları ver. Çizimlerini 3 kat olarak ver. Belediye sana neden 4 kat çözdün diye sormaz. 4. kat iznini aldığında yönetmeliklerde bir değişiklik yoksa mevcut raporu gösterir 4 kat çözüldüğünü gösterirsin, yada yeni ruhsat için (ki muhtemelen böyle isteyebilirler) aynı hesap raporunu ve ilave kata ait çizimleri getirirsin olur biter.

Kanımca en doğrusu binayı dört kat olarak çözüp, donatıları sabitledikten sonra veri dosyasını farklı kaydederek 4. katı silmek ve rapor almak.

NYILMAZ":39ws2dp9' Alıntı:
Bir kat fazla yaptığını neden gizlemek durumunda kalıyorsun anlayamadım. 4 katlı olarak veri girişi yap 4 kat olarak hesapları ver. Çizimlerini 3 kat olarak ver. Belediye sana neden 4 kat çözdün diye sormaz. 4. kat iznini aldığında yönetmeliklerde bir değişiklik yoksa mevcut raporu gösterir 4 kat çözüldüğünü gösterirsin, yada yeni ruhsat için (ki muhtemelen böyle isteyebilirler) aynı hesap raporunu ve ilave kata ait çizimleri getirirsin olur biter.

Belediye olması gerekenden fazla kat çözüm yapılmasına elbette karşı çıkabilir. Onaylı mimari proje neyse statik proje de öyle olmalı.

İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim , 4 kat olarak yapıyı tasarladıktan sonra hesap raporunu aldım daha sonra ortadan bir katı sildim ve 3 kat olarak çizimleri aldım bakalım bi sıkıntı olmaz umarım :D

Geri