V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

6.0051 VERSİYON RADYE TEMEL HATASI

Bolvadinim

Etkin Üye
6.0051 Versiyon radye temel çizimlerinde hatalı donatı çizimi veriyor..Yeni versiyona geçtim geçeli güya projelerim daha hızlı ve pratik yüreğeceğini arzuluyorken anlamsız problemlerle karşılaşıyorum.Yetiştirmem gereken projlerim çok yavaş yürüyor,proje ve çizimlerde hata aramakla uğraşıyorum..

Karşılaştığım önemli bir problemim,radye temel donatılarını 6.0051 versiyonu hesapladığı gibi çizime aktaramıyor.Somut örnek olması için 5.511 versiyonunda modellediğim proje 5.511 de düzgün çizilirken, 6.0051 versiyonu hatalı çizim yapıyor..

Aşağıda her iki versiyonla modellenmiş basit örnek proje buraya ekliyorum.



Başka bir diğer karşılaştığım problem ise; 6.0012......6.0051 versiyonları hesap çıktılarında,projede her şeyinin düzgün gittiği,fakat proje raporu (hesap özet raporu) aldığımda, özellikle kiriş kesme,perde kesme güvenliği hatası satırında kırmızı işaret çıkıyor.Kırmızı işaret konulan satırda hangi elamannda hata var belli değil,aramaklada bulunmuyor..Projede hata yok ama raporlarda yer yer çelişkili hata raporları çıkıyor..
 
Merhaba

Sisteminiz data girip kurallarına tam uygun değil.

Eğer amacınız kirişsiz radye tasarımı yapmak idiyse;

Sistemde sürekli temel girmeyeceksiniz. Yapı çevresine radye döşeme kenarı ile dönmeniz yeterlidir ve sonra tek radye döşeme tanımı yapacaksınız. Eğer radye döşemeyi birden fazla donatı ile donatılandırmak isterseniz, gerekli gördüğünüz sayıda hesap aksı tanımlayıp çalışma mesafelerini ayarlamanız gerekmektedir.

Eğer amacınız kirişli radye tasarımı yapmak idiyse;

Bütün kolonlarınız sürekli temel ile bağlamak zorundasınız. Radye gözlerinde ise üst düz alt düz donatı tasarımı yerine programın kuralı olarak şimdilik düz+pilye tasarımı yapmanız gereklidir..

6.0012 ile 6.0051 arasındaki farkın nedenini projeyi incelemeden söylemek güç. Bu gibi durumlarda projenizi destek@ideyapi.com.tr ye göndererek direk teknik destek alabilirsiniz.

İyi çalışmalar...
 
Sanırım projenizi kirişli radye olarak modellemeyi düşündünüz.
Bu durumda örneğinizdeki temel modeli dış kolonları da içine alacak şekilde mütemadi temelle dönüldükten sonra tüm kiriş aralarına radye döşeme tanımlamalısınız.
Örneğinizin modellenmiş hali ektedir.
Kolay gelsin.
 
Merhabalar ilginiz için Teşekürler..

Eklemiş olduğum projede, bina orta bölgesinde sürekli kiriş ve radye döşeme, kenar bölgelerde ise yarı kirişsiz radye döşeme yaparak, alta ve üstte düz donatı dizaynı ile , bir anlamda (karma temel) modeli oluşturdum. Eski versiyonda 5.511 ile çözdüm,ardından yeni 6.051 versiyonda çözdüm, iki versiyonda çıkan temel modeli aynı olmasına rağmen çıkan çizimler farklı farklıydı,öncelikle bu hususu vurgulamak istedim.

İdeYapı Teknik servise konuyla alakalı projeyi gönderdim.
 
ideCAD de KİRİŞLİ RADYELERDE , DONATI YERLEŞİMİ UST DUZ ALT DUZ OLAMAZ. DÜZ ARTI PİLYE SEÇMELİSİNİZ. BU KURAL HEM 5 HEM 6 İÇİN GEÇERLİDİR.
 
Değiştir--->Obje Edit----->Döşeme----->Betonarme Hesap Aksı Edit' i tıklayıp döşeme üzerindeki hesap akslarını ayrı ayrı tıklayarak düz+pilye seçilebilir.
 
Geri
Üst