6.53 versiyonunda hata verip kapanıyor

SCETCHER

Tanınmış Üye
selam.
idecad 6.53 versiyonunda sık sık hata verip kapanıyor. bilgisayar kaldırmıyor diye düşündüm önceleri.
centrino duo işlemcili 256 mb ekran kartlı ve 2 gb ramli pc yi kaldırıp attım.
acer 5742 g 1 gb ekran kartı 3 gb ram core i5 aldım. çok yavaş geldi ve basit bir render i 7 saatte alınca onuda verdim birine.
asus n53sv core i7 4gb ram 1gb ekran kartı aldım ve hala hata verip kapanıyor.
sanırım sorun programda. tüm ekran kartları nvidia. atı de sorun yasandıgını duymustum ancak nvidia da neden yasıyorum anlamadım.
 
Programda şu an bilinen "sık sık hata verme" gibi bir sorun bulunmamaktadır. Aynı şekilde ATI ya da nVidia ekran kartları ile de bir sorun yoktur.
Seneler önce ATI ekran kartları ile yaşanan problemler, ATI ekran kartlarının opengl desteğinin düzgün olmaması nedeniyle oluyordu ve sadece ideCAD'e özel değildi. Zamanla ATI kartlarının opengl desteğini geliştirdikçe düzeldi.
Kapanma yaşadığınız durumu ve projeyi net olarak "şu projeyi açın, şunu yapın kapanıyor" şeklinde iletebilirseniz durumuna bakalım. Notebook üzerinde render almaya çalışıyorsanız render zorlayan bir işlem olduğu için ısınma problemleri olabilir. Mesela kapanma hep render alırken mi oluyor? Hani çözünürlükte render alıyorsunuz? Ya da belli bir işlemi yapınca mı oluyor? corei5'i yavaş render alıyor diye verdim diyorsunuz, mesela onda da kapanma oluyor muydu? Size yardımcı olmak için bu gibi bilgilere ihtiyacımız var ki sebebini bulalım.
 
programın kendini kilitlemesi yeni ve bilgisayar a bağlı bir sorun değil. bu sorunu 2005 ten beri yaşıyorum. ancak ayda 1-2 kez olurdu. şuan nerdeyse hergün yaşıyorum bu sıkıntıyı. yani program autocad de oldugu gibi serbest ve seri çalışmaya müsait değil. bir işlemi iptal edip diğer işleme geçtiğim sırada donup kalıyor ve kaydettiklerimde gidiyor. sanırım autosave komutuna geçtiği sırada hwerhangi bir komuta tıklamaya çalışınca donup kalıyor.
net olarak şundan dolayı diyemem. sebebi ise belli bir yönergede hata vermiyor.
render konusunda ise yeni versiyonu merak edip eski projelerimden birine render alayım dedim. idecad 5.14 ve eski bir laptopla 2 saatte aldıgım render 1600*1200 piksel tam 7 saat sürdü. öyleki eski renderleri 3000*2000 gibi piksellerle almıştım.
 
elbette core i5 te daha çok yasadım donma sıkıntısını. bir diğer sorunda 2 boyuttan perspektif görüntü moduna geçmek istediğimde perspektif penceresi açılmıyor. taki sağ alt köşede bulunan perspektif penceresine sağ tıklayıp interaktif kamerayı secince perspektif pencere tam ekran moduna geciyor.
 
Bahsettiğiniz sorun, ekran kartı ile ilgili bir probleme benziyor. İstanbul ya da Bursa ofisimize bilgisayarınızı getirme imkanınız varsa inceleyebiliriz.
Yeni render ile eski render'ın süresini kıyaslamak çok anlamlı değil, çünkü yeni render motorunda eskisine göre (ayarlara da bağlı olarak) yaklaşık 500-1000 kat daha fazla hesaplama yapılyor. Ayarları eski render motoru ayarına getirirseniz 2 saatte aldığınız render muhtemelen 1 saate inecektir...
 
SCETCHER":1mrkpn02' Alıntı:
selam.
idecad 6.53 versiyonunda sık sık hata verip kapanıyor. bilgisayar kaldırmıyor diye düşündüm önceleri.
centrino duo işlemcili 256 mb ekran kartlı ve 2 gb ramli pc yi kaldırıp attım.
acer 5742 g 1 gb ekran kartı 3 gb ram core i5 aldım. çok yavaş geldi ve basit bir render i 7 saatte alınca onuda verdim birine.
asus n53sv core i7 4gb ram 1gb ekran kartı aldım ve hala hata verip kapanıyor.
sanırım sorun programda. tüm ekran kartları nvidia. atı de sorun yasandıgını duymustum ancak nvidia da neden yasıyorum anlamadım.

Hata verip kapanma problemiyle hiç karşılaşmadım.

6 versiyondaki render motoru, hızı ve kalitesi 5 versiyonuyla karşılaştırılmaz. Ancak diğer profesyonel render motorlarıyla karşılaştırılır.

İyi çalışmalar dilerim.
 
ben idecad i eleştirmek amaçlı yazmıyorum. 2004 te demo sürümünden öğrendim ve tam 7 yıldır hem mimari hem statik hemde 3 boyutunu kullanıyorum. sorunların çözümünü şimdiye kadar kendim bir şekilde buluyordum. ancak son 1 yıl içerisinde programda mimari-statik ve 3D anlamında inanılmaz gelişme oldu. şu an 3D de archicad ten daha kaliteli 3 D yapabileceğime inanıyorum. yani diğer bir deyişle idecad kendini aştı. yakında max ve cinema 4d ile de yarışırsa şaşırmam :))) bilgisayarımı bursa veya istanbul a getirme şansım yok çünkü Alanya da yaşıyorum. ayrıca gündüz şantiye de çalışıyorum, gece de bir ofis te mimari veya statik proje hazırlıyorum. ayda en az 6-7 proje yapıyorum.
pc özellikleri basit değil. ancak ekran kartı nvidia nın optimus özelliği olan paylaşımlı gt 540 1 gb cuda modeli.
asus n53sv core i7
640 gb hdd
4 gb ram
6mb ön bellek
1 gb ekran kartı
ve henüz 1 aylık bir laptop
ancak daha önce 4 yıllık bir toshiba vardı
256 ekran kartı
3gb ram
2mb önbellek
centrino duo işlemci
inanın bundan daha performans lıydı. RAHMETLİ:)))
 
Yavaşlığı 3 boyut ekranında mesela interaktif kamera kullanırken mi yaşıyorsunuz, yoksa render alırken mi?

Eğer 3 boyut ekranında yavaşlık varsa, nvidia control panel'den optimus ayarlarından her zaman performanslı ekran kartını kullan ayarını işaretleyin. (Manage 3D settings->Global Settings->Select the preferred graphics processor->high performance nvidia graphics), Eğer bunu yapmadıysanız optimus özelliği yüzünden bilgisayarınız daha kötü olan işlemciye entegre Intel GPU'yu kullanıyor olabilir.

Gerekirse ekran kartı driver'ınızı son sürüme (
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
, asus'un sitesinden değil) güncelleyin. Notebook üreticileri genelde sitelerine koydukları driverlarda son versiyonu biraz geriden takip ediyorlar.

Ekran kartınız GT540 ise işlemciniz i7 2630qm olmalı, doğru mu? Benzer bir konfigürasyonda bir ASUS n53sn notebook'umuz var ve herhangi bir yavaşlık yaşamıyoruz. Eğer render işlemi çok uzun sürüyorsa örnek bir render projesini ayarlarıyla beraber teknik servisimize gönderin (ya da foruma ekleyin), bizim bilgisayarlarımızda ne kadar sürdüğüne bakalım, gerekirse ayarlarla ilgili hızlandırıcı ipuçları verelim.

Not : Optimus ayarlarının genel kullanımı için
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.


İyi çalışmalar
 
Yavaşlama sorunu varsa büyük ihtimalle ekran kartı driveri yüklenmemiş yada eski versiyondur. birebir yaşadım sorunu . ekran kartı driverini güncelleyin. kapanma sorununa gelince bikere 3 boyutta aşırı kütüphane kullanımı ramlerin hafıza miktarı nı aşıyor olabilir ( sanall belleğin) bu durumda 3dsmax ve diğer 3D programlarda hata verip kapanıyordu.
verdiğiniz özelliklerden bilgisayarınız gayet iyi olduğu görülüyor ama 32 bit işletim sistemi 2.7 GB Ram ve 1 çekirdeği ( core) destekliyor . yani bilgisaayrınıszız 4 gb ram ve 4 işlemci çekirdeğine sahip olmasının 32 bir işletim sistemi açısından bir önemi yok ..
 
Geri
Üst