V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

6 versiyonda Tekil yük ve Moment nereden ekleniyor.

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan suatyy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

suatyy

Etkin Üye
6 versiyonunda yatay ve düşey tekil yük ve moment ekleme imkanı olduğunu söylemiştiniz ama ben henüz bunları ekleyebileceğim yeri bulamadım. Geometri kontrolü ve push over analizi 6 versiyona eklenecekmi benim cok kullandığım özelliklerdi bunlar. Sabırsızlıkla bekliyorum.
 
Suat Bey Merhaba,

1- Yapı ağacında ya da 3 boyutlu çerçevede ilgili düğüm noktası üstünde sağ klik yapın
2- Açılan menüden "Düğüm Noktası Yükü Ekle" tıklayın.
3- Diyalogta uygulamak istediğiniz seçimleri yapın.



Değer:
Mevcut yükün özelliklerine bakıyorsanız, o yük değerini görürsünüz. Duruma göre değiştirebilirsiniz.Yeni bir düğüm noktası yükü ekliyorsanız, yük değerini verin.

Açıklama:
Mevcut yükün özelliklerine bakıyorsanız, o yükün açıklaması gösterilir. Duruma göre değiştirebilirsiniz.Yeni bir düğüm noktası yükü ekliyorsanız, tanımlayacağınız yükün açıklamasını yazın.

Yükleme durumu:
Mevcut yükün özelliklerine bakıyorsanız, o yükün hangi yükleme durumu için geçerli olduğu gösterilir. Duruma göre değiştirebilirsiniz. Yeni bir düğüm noktası yükü ekliyorsanız, listeden tanımlayacağınız yükün geçerli olacağı yükleme durumunu seçin. Eğer sistemde yükleme durumları tanımlı değilse, program sizden tanımlamanızı isteyecektir.

Yük tipi:
Yükün moment mi yoksa kuvvet mi olduğu bilgisini verin.

Yön:
Yükün hangi yönde geçerli olduğu bilgisini verin. X, Y, Z global koordinat sistemine göre yönünü, G ise bu yükün sabit(düşey) yük olduğunu gösterir.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar
 
Hakan Bey
açıklama için teşekkür ederim yalnız bir de pushover analiz ve geometri kontrolü yeni versiyona ne zaman dahil olacağını bildirirseniz sevinirim.
 
Geometri kontrolü programa eklendi (daha gelişmiş olarak), mart ayı başında çıkacak versiyonda (6.0050) olacak. Pushover analizi ise yeni analiz altyapısına entegrae olarak bir sonraki versiyonda eklenecek. (Mayıs ayında çıkacak versiyon)
 
Geri
Üst