V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

60 CM DEN BÜYÜK KİRİŞLERE GÖVDE DONATISI

oguz atalay

Yeni Üye
Merhaba yönetmelikte 60 cm den yüksek kirişlere ,gövde donatısı atılma şartı var lakin ekte sunduğum projede 70 cm olan kirişlere program gövde donatısı atmadı. yanlış girdiğim bişeyler mi var anlamadım?
 

Ekli dosyalar

Merhaba,

60 cm'den yüksek kiriş dediğiniz kirişler projede konsol kirişler olarak görülüyor. Konsol kirişler, çerçeve elemanı olarak değerlendirilmediği için gövde donatısı koşullarından muaf tutuluyor. Bu kirişler için de gövde donatısı düzenlemesi yapmak istiyorsanız, kiriş betonarme diyalogunda gövde donatısı girebilirsiniz.

İyi çalışmalar
 
merhaba hakan bey.

gövde donatısının çerçeve kirişlerde atılması gerektiği, konsol kirişlerde gerekli olmadığı ile ilgili yönetmelikte bir bilgi var mı? ben bulamadım ve izah etmek zor oluyor kontrol aşamasında.
 
teşekkür ederim hakan bey . ahmet bey TDY 3.4.2.5 maddesinde belirtilmiş ,bende gözden kaçırmış olmalıyım maddeyi önceki projelerimde kendim manuel olarak atmıştım gövde donatılarını.
 
"Gövde yüksekliği 600 mm den büyük olan kirişlerde, en az Denklem 7.6 ile belirlenen miktar kadar gövde donatısı bulundurulur." TS500' de bu ifade yer alıyor.
 
Geri
Üst