V11'i Online Satın Alın

60 cm temel mi 40 cm temel mi daha taşıyıcıdır ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ozzy17
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ozzy17

Üye
herkese merhaba. garip bir olayla karşılaştım. 4 katlı bir yapıya radye temel koydum. 60 cm kalınlığında temel taşımazken. 40 cm kalınlığında temel taşıyor. bu konuda yardımcı olur musunuz ?

Ekli dosyalar

• mak.cde
    mak.cde
    933.2 KB · Görüntüleme: 6
herkese merhaba. garip bir olayla karşılaştım. 4 katlı bir yapıya radye temel koydum. 60 cm kalınlığında temel taşımazken. 40 cm kalınlığında temel taşıyor. bu konuda yardımcı olur musunuz ?
ben kontrol ettiğimde 2 şekilde de sağladığını gördüm. bahsettiğiniz olay tam olarak nedir?

Ekli dosyalar

• 40 cm.png
    40 cm.png
    336.8 KB · Görüntüleme: 32
  • 60 cm.png
    60 cm.png
    401.4 KB · Görüntüleme: 33
garip bir olayla karşılaştım. 4 katlı bir yapıya radye temel koydum. 60 cm kalınlığında temel taşımazken. 40 cm kalınlığında temel taşıyor. bu konuda yardımcı olur musunuz ?
önerilerim;
--radye temel kalınlığı 60 cm ve 40 cm yaparak çözüldüğünde ikisi de hata vermiyor,
ama modelleme hatalarını düzeltmelisiniz,
--geometri kontrolünde katlarda hatalı kolon/kiriş kesişimi var
--grup perde yapılmalı, perde başlarında s16 ve s22 kolonları silinip kısa başlık perdesi olarak girilebilir,
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
--asansör boşluğu altındaki rd10 radye temel kenarındaki perdeler kot olarak rd10 kotuna indirilmeli,
--sonlu elemanlar 0.25-0.4 m arasında alınabilir,
--gereken donatıyı fiber modeli kullanarak hesap yaptırın, kapasitesi yetersiz kirişler var,
--bu düzenlemeler yapıldıktan sonra hata verirse düzeltirsiniz.

merhaba tekrardan 60 cm şuan donatı az hatası veriyor. sizde de aynı sorun var mı ? hatanın sebebnini bulamıyorum. asansör kuyusu açmazsam

Ekli dosyalar

• mak.cde
    mak.cde
    1,019.8 KB · Görüntüleme: 4
merhaba tekrardan 60 cm şuan donatı az hatası veriyor. sizde de aynı sorun var mı ? hatanın sebebnini bulamıyorum. asansör kuyusu açmazsam
--geometri kontrolündeki hataları öncelikle düzeltmelisiniz.
--
ayrıca sayın ünver özcan ın verdiği bilgileri uygulamanızı tavsiye ediyorum.
--bunları uyguladıktan sonra çözemeyeceğiniz bir yer olursa bizimle paylaşın yardımcı olalım.
--uygulama aşamasında takıldığınız yer olursa yine sorabilirsiniz. yardımcı oluruz.

Geri