V11'i Online Satın Alın

8.500 Güncelleme sonrası hata

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TheBEaST
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
8.5 tan sonra döşeme kalınlığıyla ilgili problem var. ide8 de geometri kontrolü yaptığımda bir sıkıntı yoktu projeyi bitirmiştim ve iskele makrosunu denemek için 8.5 güncelledim ve bazı döşemelerde geometri kontrolünde kalınlık kurtarmıyor uyarısı veriyor ve bu yuzden analiz sonrası da döşemelerde (min) hatası alıyorum. döşeme kalınlıklarını kendim elle hesap ederek kontrol ettiğim zaman ise kalınlıkların kurtardığını görüyorum. bu problemle benden önce karşılaşıp çözebilen varsa yardımcı olmasını istiyorum.

Re: 8.5 Güncelleme sonrası hata

TheBEaST":1nadrd6v' Alıntı:
8.5 tan sonra döşeme kalınlığıyla ilgili problem var. ide8 de geometri kontrolü yaptığımda bir sıkıntı yoktu projeyi bitirmiştim ve iskele makrosunu denemek için 8.5 güncelledim ve bazı döşemelerde geometri kontrolünde kalınlık kurtarmıyor uyarısı veriyor ve bu yuzden analiz sonrası da döşemelerde (min) hatası alıyorum. döşeme kalınlıklarını kendim elle hesap ederek kontrol ettiğim zaman ise kalınlıkların kurtardığını görüyorum. bu problemle benden önce karşılaşıp çözebilen varsa yardımcı olmasını istiyorum.
Merhaba,

8.5 Versiyonda bahsettiğiniz duruma ilişkin bir hata bildirimi var. 8.501 sürümünde düzeltilecek. Güncelleme yayınlanana kadar 8.103 versiyonunu kullanmanızı öneririm.
Ar-ge ekibinin incelemesi açısından projenizi gönderebilir misiniz?

o zaman 8.501 güncellemesi gelesiye kadar 2 pc bulup birisine ide8 dğerine 8.5 kurup analiz ve tasarım için birisini iskele için diğerini mi kullanalım zaten aklıma gelmişti 8.5 geliyor dediklerinde bazı problemler olacağı. :x

TheBEaST":3p23n2hb' Alıntı:
o zaman 8.501 güncellemesi gelesiye kadar 2 pc bulup birisine ide8 dğerine 8.5 kurup analiz ve tasarım için birisini iskele için diğerini mi kullanalım zaten aklıma gelmişti 8.5 geliyor dediklerinde bazı problemler olacağı. :x

8.103 ve 8.500 versiyonlarını aynı anda çalıştırabilirsiniz. 8.103 Kurulum klasörünün kopyasını alın ve klasör ismini "ideCAD Statik 8.103" olarak değiştirin.
Güncellemeyi yaptığınızda "ideCAD Statik 8" klasöründe 8.500 çalıştırılabilir. Kopyasını aldığınız klasörde ise 8.103 çalıştırılabilir.

ya da şöyle yazmam daha doğru olurdu 8.501 gelesiye kadar proje çizemeyecek miyiz 30cm döşeme kalınlığı yapınca bile kurtarmıyor hiç bir şekilde kurtarmıyor (min) hatasını da ben belediyedeki ya da yapı denetimdeki arkadaslara nasıl anlatıyım elle hesap yapıp götürsem bu seferde onlar anlamazlar çünkü tek bildikleri şey raporda hata var mı yok mu ya da ' ya programa güncelleme gelmiş de teknik bi hata oluşmuş biraz beklememiz gerekiyor' desem adamların umrunda olmaz müşteri anlamaz bile çözüm olarak 8.103 yükleyelim tamam da o zaman idecad de reklamlarından 8.5 yazısını kaldırsın o zaman

bir program alırsınız onunla yola devam etmeniz veya etmemeniz size kalır. bazı programlar güncelleme için ücret ister bazıları ise istemez buda programcılara kalmış. versiyon güncellendiğinde bazen teknik hatalar olur bunu gidermek arge ekibinin işidir. ama her hata hemen düzeltilemez beklemek lazım. ayrıca Argedeki arkadaşlar iki elin parmakları kadar o kişilere programın takıldığı noktaları sonuçlandırmak onların işi. yeni olanaklar istemek bize ait. herşeyi bilgisayar tuşuna bırakmamak lazım buda mühendisin işi. mühendis önünde bir problem vardır onu nasıl yoluna koyacağına düşünür. elinde neler var (analiz programı, çizim programı , teknik döküman vb.) ona göre bir çözüm yolu bulur. gönül kırmak iyileştirmekten zordur. kısaca programdan istediklerimiz ve programın neler yapabildiğine bakmak çözüm üretmek gerekir. herkese iyi çalışmalar

TheBEaST":2h70w0mi' Alıntı:
ya da şöyle yazmam daha doğru olurdu 8.501 gelesiye kadar proje çizemeyecek miyiz 30cm döşeme kalınlığı yapınca bile kurtarmıyor hiç bir şekilde kurtarmıyor (min) hatasını da ben belediyedeki ya da yapı denetimdeki arkadaslara nasıl anlatıyım elle hesap yapıp götürsem bu seferde onlar anlamazlar çünkü tek bildikleri şey raporda hata var mı yok mu ya da ' ya programa güncelleme gelmiş de teknik bi hata oluşmuş biraz beklememiz gerekiyor' desem adamların umrunda olmaz müşteri anlamaz bile çözüm olarak 8.103 yükleyelim tamam da o zaman idecad de reklamlarından 8.5 yazısını kaldırsın o zaman
8 versiyonun başında ideCAD içine Çelik unsurlar ilave edilmiş ve apayrı ve yepyeni bir program geliştirilmiştir. Bu gelişim sadece tek bir çelik programda olmamış hem çelik hem betonarme birlikte geliştirilmiş ve her ikisinde aynı teknoloji kullanılmıştır. 8.5 versiyonda ise bu dafa Betonarme programın içine iskele makrosu adapte edilerek betonarme program zenginleştirilmiştir. İskele makrosunu dişarıdan bağımsız çalışan program yapmak yerine yine hem betonarme hem çelik programa aynı anda entegre edilmiştir. Bunca yenilik ve atılım içerisinde ufak tefek aksaklıkların olması bu işin doğasında vardır. Sizin bahsettiğiniz durumlar 8.501 de giderildi ve çok yakın sürede güncellenecek. Sabrınız anlayışınız ve yapıcı eleştirileriniz için teşekkürler.

7 versiyonda betonarme anlamında bir problem yok. V7 kullanın. Benim bilgisayarımda hem V7 hem de V8 yüklü. Her ikisini de kullanıyorum. Henüz V7 çöpe atılmış, kullanılması yasaklanmış yada yönetmeliklerde uyumsuzluk gösteren bir program değil. Sadece iskele makrosu nedeniyle V8 kullanacaksanız bir süre v/ ile yola devam edin V8 ile iskelenizi yapın. Neyse ki yarı yolda değilsiniz. Halen sizi hedefe götürecek program var.

Unutmayın ki binlerce kişinin üzerinde çalıştığı Bill Gates'in programı dev ekranda şov esnasında göçtü.

[quote="saridurmus"]bir program alırsınız onunla yola devam etmeniz veya etmemeniz size kalır. bazı programlar güncelleme için ücret ister bazıları ise istemez buda programcılara kalmış. versiyon güncellendiğinde bazen teknik hatalar olur bunu gidermek arge ekibinin işidir. ama her hata hemen düzeltilemez beklemek lazım. ayrıca Argedeki arkadaşlar iki elin parmakları kadar o kişilere programın takıldığı noktaları sonuçlandırmak onların işi. yeni olanaklar istemek bize ait. herşeyi bilgisayar tuşuna bırakmamak lazım buda mühendisin işi. mühendis önünde bir problem vardır onu nasıl yoluna koyacağına düşünür. elinde neler var (analiz programı, çizim programı , teknik döküman vb.) ona göre bir çözüm yolu bulur. gönül kırmak iyileştirmekten zordur. kısaca programdan istediklerimiz ve programın neler yapabildiğine bakmak çözüm üretmek gerekir. herkese iyi çalışmalar[/quote]

öncelikle 8.5 versiyonunu silip 8.103 tekrar yükledim ve döşeme kalınlık problemim çözüldü. benim bu konudaki kızdığım olay elle hesap yapıp döşeme kalınlığını ona göre secmiştim ve güncellemeden sonra bu hatayı vermesi ve düzeltilememesi hangi ilde hangi belediyeyle ya da yapı denetimle çalıştığınızı bilmiyorum ama benim çalıştığım insanlara bu olayı açıklamam imkansızdı çünkü anlayacaklar kapasiteye sahip değiller yani 30cm döşeme kalınlığı yapmaya rağmen döşeme kalınlığı kurtarmadı ben başka programdan ya da başka bir şekilde bunun programdan kaynaklanan bir hata olduğunu açıklayamazdım onun için yazarken herşeyi programa bırakmamak bilgisayar tuşuna bırakmamak gibi ifadeler kullanmanızı doğru bulmadım ayrıca zaman konusunda da sıkıntım vardı o yüzden yazmıştım buradan teknik ekipten de 8.501 de düzeltileceği cevabını duymam yeterli oldu çünkü bu hataları foruma yazmazsak teknik ekibin haberi olmayacağından dolayı düzeltilmesi de olmaz ve sıkıntısını biz çekeriz ama pc başından da bilmeden ahmak kesmek programla ilgili bir hatayla karşılaşıp foruma yazmak isteyenleri
' bak nasıl da kötülüyorlar programa destek verip kullanıcıyı aşağılıyorlar' gibi anlaşmalara neden olacağını düşünüyorum. Program memnuniyeti veya memnuniyetsizliği için açmamıştım bu başlığı :!:

Geri