V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

AÇI FARKI KÜÇÜK KİRİŞ AYARLARI

SAYIN FORUM YETKİLİLERİMİZ BENİM SORUM EKTE SUNMUŞ OLDUĞUM PROJEDE GENEL BETONARME PARAMETRELERİNDEKİ ARADAKİ AÇI FARKI KÜÇÜK KİRİŞLERİ SÜREKLİ KABUL ET DEĞERİ SIFIR İKEN, 30 YAPTIĞIMDA ZEMİN KATTAKİ K17 KİRİŞİ KESME GÜVENSİZLİĞİNDEN KURTULUYOR FAKAT BODRUMDAKİ PERDELERDE KESME GÜVENSİZLİĞİ OLUŞUYOR. DEĞERİ SIFIR ALDIĞIMIZDADA TAM TERSİ DURUM OLUYOR KİRİŞDE KESME GÜVENSİZLİĞİ OLURKEN PERDELER KURTULUYOR..AYARLA İLGİLİ BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM. AYRICA BÖYLE BODRUMLU YAPILARDA RX=RY=8 ALSAK OLURMU, BU AÇI FARKI KÜÇÜK KİRİŞLERİ SÜREKLİ KABUL ET DEĞERİNİ HANGİ KOŞULLARDA HANGİ DEĞERİ ALACAĞIMIZ KONUSUNDADA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.
 

Ekli dosyalar

atg1978@hotmail.com":emxzozkl' Alıntı:
SAYIN FORUM YETKİLİLERİMİZ BENİM SORUM EKTE SUNMUŞ OLDUĞUM PROJEDE GENEL BETONARME PARAMETRELERİNDEKİ ARADAKİ AÇI FARKI KÜÇÜK KİRİŞLERİ SÜREKLİ KABUL ET DEĞERİ SIFIR İKEN, 30 YAPTIĞIMDA ZEMİN KATTAKİ K17 KİRİŞİ KESME GÜVENSİZLİĞİNDEN KURTULUYOR FAKAT BODRUMDAKİ PERDELERDE KESME GÜVENSİZLİĞİ OLUŞUYOR. DEĞERİ SIFIR ALDIĞIMIZDADA TAM TERSİ DURUM OLUYOR KİRİŞDE KESME GÜVENSİZLİĞİ OLURKEN PERDELER KURTULUYOR..

Bende böyle bir durum oluşmadı. Seçenek 30 alındığında da, 0 alındığında aynı sonuçlar çıkıyor.

Her iki durumda da, K17 kirişi kesme güvenliği dolayısıyla kurtarmıyor. Bazı perdelerde, K17 kirişinde ve bazı döşemelerde eksik as mesajı veriyor. Onlarda da donatı sabitlemesi yapmışsınız ve ayrıca donatı seçiminde çapları sınırlandırmışsınız. EksikAs mesajlarını gidermek için donatı sabitlemelerini kaldırın ve özellikle döşemeler için daha yüksek çap seçin.

K17 kirişinde ise 10'luk etriye gerekiyor. Etriyenin 10'luk seçilmesine izin verirseniz kesme hatası ortadan kalkıyor.

Düzeltilmiş proje ektedir.

Projede donatı ve kesit toleransları vermişsiniz. Bilerek yapmadıysanız Analiz ayarlarında değerleri sıfır alabilirsiniz.

atg1978@hotmail.com":emxzozkl' Alıntı:
AYARLA İLGİLİ BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM. AYRICA BÖYLE BODRUMLU YAPILARDA RX=RY=8 ALSAK OLURMU
Sistemde rijit bodrum var. Rijit bodrum numarası her iki yönde -1 alıncak ve R katsayıları her iki yönde 8 olacak çünkü rijit bodrum dışında üst katlara çıkan perde elemanlar mevcut değil.

atg1978@hotmail.com":emxzozkl' Alıntı:
BU AÇI FARKI KÜÇÜK KİRİŞLERİ SÜREKLİ KABUL ET DEĞERİNİ HANGİ KOŞULLARDA HANGİ DEĞERİ ALACAĞIMIZ KONUSUNDADA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.
Açı farklı belirli bir açıyla kıvrılan ama sürekli çizilmesi istenen kirişler için kullanılır. Programda bu değer maksimum 30 derece girilebilir. Açı farkı olan ama sürekli çizilmesi istediğiniz kirişler varsa o satıra değer girersiniz. Gireceniz değer ise sürekli çizmek istediğiniz iki kirişin arasındaki açı değeri kadardır.
 

Ekli dosyalar

Geri
Üst