Aşık - Çapraz İlişkisi

erimer

Üye
Selamlar,

Ne zamandır sormayı düşünüp ertelediğim bir sorum da çelik çatılar ile ilgili. Sorum söyle :

Çelik çatı kirişlerini oluşturduktan sonra çaprazları oluşturmak istersem çapraz adedini ekrandan girmek suretiyle çaprazlar oluşuyor.
Ama önce aşıkları oluşturup sonra çaprazları oluşturmak istersem ekrandan girdiğim sayının işlevi değişiyor ve çapraz adedi olmaktan çıkıp beher sayıdaki aşığa bir çapraz gelecek şekilde olayın mantığı biraz değişiyor ve aşık adedi girdiğim sayının tam katı değilse son çaprazlar ebat olarak farklı çıkıyor.

Özetle çaprazı aşıktan önce ya da sonra oluşturmak komutun farklı işlemesine yol açıyor. Ben birinci yolu benimsediğimden analiz sonrası aşık-kiriş-çapraz üçlüsünden birisine müdahale yapmak durumunda kalırsam mecburen tüm aşıkları silip çaprazları yeniden oluşturup tekrardan aşık ve kaplamayı oluşturuyorum.

Bu durum elbette yazılımsal olarak bir kusur değil çünkü kimi insan için aşıktan yola çıkarak çapraz oluşturmak daha doğru gelebilir. Benim sormak istediğim şu:

Aşık oluşturulmuş bile olsa aşığı referans almadan yani aşık yokmuşçasına çapraz oluşturmanın bir yolu var mıdır?

Selam ve sevgiler
 
Çelik kirişleri oluşturduktan sonra aşıkları oluşturmadan çelik çaprazları oluşturmalısınız. Teorik olarak bir anlamı olmasa da program bu şekilde tasarlanmış. Bu yüzden yeni bir güncelleme yayınlanmadığı sürece aşıklardan önce çaprazları tanımlamak zorundayız...
İyi çalışmalar..
 
Merhaba;

Mevcut sürümde aşık yerleşimi yapıldıktan sonra aşıktan bağımsız müdahale etme şansı yoktur. Ancak daha kolaylaştırıcı olmasını sağlamak için istek notlarımız arasındadır.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst