Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
aşık ppm oranı kurtarmıyor . sebebi analizin çok yüksek bir sehim değeri vermesi bu programsal bir hata bunu nasıl düzeltebiliriz . yardım ve bilgilerinizi bekliyorum
merhaba öncelikle projenizde bazı modelleme sıkıntıları mevcut.
aşıklarınız düzgün oluşmadıkları için bölünemiyorlar buda pmm sıkıntısı vermiş ve sehim sınırını aşıyor diye uyarı vermiş tekrardan oluşturunca 20cm kenar yüzeylerden ofset vererek kurtarır hale geldiler.modelleme ile ilgili çaprazlar bukadar geniş açıklık için uygun değil zayıf kesitten bağlanmamalısınız kolonlara şayet bağlanacaksanız ona uygun cephede kolonlar ile bölüp o şekilde çaprazlarsanız b sorunu çözersiniz ama tavsiye etmiyorum ben kuvvetli eksenden yanayım iyi çalışmalar dilerim
Aşıklarınızda modellemeden kaynaklı bazı durumlar oluşmuş. Adım adım açıklamak gerekirse;
moment diyagramları incelendiğinde aynı aşık grubunda farklı diyagramlar oluşması oradaki elemanın mesnetlenme durumunun gözden geçirilmesi anlamına gelir.
Düzenlenmesi sonrası moment diyagramı;
Tüm kesişimlerden böl komutuyla bölünmesi gereken aşık grupları mevcut.
Projenizde aşıklarda düzenlenmesi gereken iç içe geçmiş elemanlar mevcut. Bu çakışmaları aşık menüsünden Yerleşim sekmesinden kaydırmalar ile düzenleyebilirisniz.
Özetlemek gerekirse;
Aşıklarınızı modelledikten sonra mutlaka doğru mesnet koşulları oluşuyormu kontrol ediniz. Aşık gruplarında kesişim noktalarının olduğu durumlarda tüm kesişimlerden böl komutuyla bölmeyi unutmayınız. analiz sonrası mutlaka aşık sonuçlarını perspektif ekranda doğru analiz modeli oluşup oluşmadığını test ediniz. Sormak istediğiniz farklı birşey olursa bize yazabiilirsiniz.